Dagboken

Välkommen till min dagbok.
Här kommer, då och då, att berättas om små händelser som rör mig. Från och med juni 2014 är det Tina, Alice dotter, som sköter Dagboken.År 2001År 2002År 2003År 2004År 2005År 2006År 2007År 2008År 2009År 2010
År 2011År 2012År 2013År 2014År 2015År 2016Tisdagen den 29/12-15
Det har flyttat in en konstig figur hos oss. Den dök upp i går och är väldigt besvärlig. Den bryr sig inte om att man ligger på golvet och myser. Den bara puttar iväg en.....Ibland åker den in under en stol eller ett bord och har svårt att komma ut igen, haha...
Tror inte det blir nån kompis det där.

Vad är det där för krumelur?

Fredagen den 25/12-15
Nu är julafton över, men jag har sett att kylskåpet fortfarande är fullt med god mat! Igår ramlade en bit revbensspjäll ner på golvet, då var jag fort där och städade. Jag fick ett stort ben med gott innehåll i julklapp. Nu ligger det i min mage, så jag fick inte plats med så mycket mat i morse. Tur att vi snart ska ut på promenad.
Igår när alla tvåbenta ätit och satt och drack kaffe passade jag på att snabbt hoppa upp i soffan och sen göra mig osynlig. Tror inte det funkade så bra för Jens hade lyckats fånga i kameran.....

Jag gör mig osynlig i soffan...

Söndagen den 29/11-15
Äntligen har vi fått snö och den ligger fortfarande kvar på marken. Nu kan man jaga snöbollar i stället för löv. I går fick jag följa med när Roger skulle hämta en adventsgran till silon. Matte och jag och Anton (i vagnen) gick dit, och Roger tog traktorn. Medans vi stod där och tittade kom stora plogbilen. Matte såg ut att få panik, vägen är ganska smal...Hon gick över till andra sidan men jag ville stanna kvar och då kröp jag ur kopplet. Då tog Roger ett grepp på mig och slängde in mig i traktorn!! Det kanske var tur för det är nog inte så bra att vara för nära plogbilar.

Fredagen den 30/10-15
Nu tror ni kanske att jag slutat skriva i Dagboken, men det beror inte på mig! Jo, kanske lite, för jag har varit lite krasslig efter fjällvistelsen i höstas. Känner mig bättre nu, men är inte friskskriven än....
Det har inte blivit så många promenader, men en och annan ner till Locknesjön. Det är inte badväder nu, men matte tycker det är så fint där.
Nu väntar jag på snön, visst brukar den komma i november? Och det är ju snart! I väntan på snön kan man jaga löv som blåser runt på gården!

På  bryggan vid Locknesjön

Måndagen den 10/8-15
Nu är jag på språng! I helgen har jag varit på mässa med Carro och matte. Vi bodde i gäststugan bredvid Jans stuga. Jag kände igen mig när vi var i Jans stuga och åt frukost. På dagarna låg jag och kollade in hundar som inte såg mig bakom utställningsbordet. En del hundar var riktiga töntar. Dom skällde på en uppstoppad älg! Och blev väldigt upprörda när dom såg ett uppstoppat vildsvin och en björnfäll på ett bord. Hur skulle det då låta om det var på riktigt....??
Det var rätt tråkigt att vara på mässa, tror jag hoppar det nästa gång! Det enda som var bra var när jag fick sova i samma säng som Carro!
Sen när vi kom hem, tar ca 2,5 timme, kom Jan och gissa vad som hände sen? Jag fick åka tillbaka samma väg fast åt andra hållet och nu är jag i stugan hos Jan igen....jättekonstigt....
Nu blir det nog roligare, vägrar ligga och slöa på en mässa igen!

Bakom kulisserna

Söndagen den 5/7-15
Nu har det varit några dar med inneväder. När det är så här varmt ute brukar jag lägga mig i ett hörn i hallen där det är svalt och skönt.
Förra helgen följde jag med Jan till Ljusnedal på jobb. Mitt första lyckade uppdrag blev att hindra några renar att ta sig in på fäboden vid Mittåkläppen. Där satt folk och fikade och så försökte några fräcka renar ta sig in genom en öppen grind. Jag satt helt lugnt och stirrade ut dom... till slut gick dom därifrån. Dom fattade väl att en fjällinspektör måste man lyda!
När jag kom hem igen fick jag följa med matte till Mårdis på ett annat uppdrag. Det skulle komma en sotare och göra rent i skorsten och vi måste öppna dörren åt honom. Det gick fort att göra rent i skorstenen, vi hann knappt fika färdigt på altanen (jag fick några gamla kvarglömda Frolic) och sen var det dags att fara hem igen.

Torsdagen den 4/6-15
Oj, länge sen jag fick hjälp att skriva i dagboken nu....
Här händer inte mycket att berätta om egentligen. Jag har inte hittat på nåt bus på ett tag om man inte räknar med bubbelplasten...matte hade lämnat en rulle bubbelplast på köksbordet. Den skulle ut till växthuset, men eftersom hon glömde ta med den när hon gick ut i lagårn, tänkte jag att jag skulle hjälpa till att veckla ut den. Det var inte lika lätt som jag trodde. Så fort jag skulle dra ut en bit gick den sönder, poff, poff..ganske kul!
Det slutade med en massa små bitar på köksgolvet. Väldigt förargligt!
I tisdags var jag och min kompis Sören med på Miniorbesök. Det var en klass (2:a) från stan som kom för att titta på våra kossor, kalvar, höns och getter. Jättesnälla barn som klappade mig och Sören mest hela tiden och som gav oss små ostbitar under fikat. Hoppas jag får vara med fler gånger!

Lördagen den 18/4-15
Vilken tur jag har, matte hade inte glömt min födelsedag. I år fick jag en bakelse av smörgåskex, med fyllning av leverpastej och ost, och överst leverpastej och en glasyr av äggula, och ovanpå det små hjärtgodisar.....mums fast det var svårätet. Jag fick jaga bakelsen över köksgolvet. Först var jag också tvungen att sitta stilla och vänta på födelsedagsfotograferingen. Lika jobbigt varje gång, jag somnade nästan så tråkigt var det. Jag tycker att matte kunde ha lite förståelse nu när hon klagat så mycket över all fotografering när hon var i Stockholm.

Grattis Tina på 8-årsdagen!

Fredagen den 17/4-15
Snart fyller jag år, ja egentligen började jag fylla idag, men rätta dagen är i morgon. Då väntar jag mig nåt jättegott! Undrar just vad matte tänker hitta på?

Torsdagen den 16/4-15
Jag har varit på uppdrag som inspektör en hel vecka och jag klarade jobbet (och tappade inte bort Jan heller). Det var inte så mycket snö kvar, så det gick bra att kolla vindskydden.
När jag kom hem skulle matte och husse fara till Stockholm några dar. Då fick jag bo hos Carro och det tackar man ju inte nej till. Nu har hon två katter där, Tigra och Prutten, dom känner mig redan.
Matte och husse skulle få medalj för att dom skött sina kor så bra i 23 år. Det hade visst varit roligt, sa dom.

Måndagen den 23/3-15
Jobbiga dagar nu. Igår fick matte för sig att jag skulle klippas. Fram med kotrimmern, ja det är faktiskt så att jag blir klippt med samma apparat som matte använder för att klippa juvren på kossorna.....idag fortsatte terrorn....jag hamnade i badkaret och blev schamponerad tre gånger och duschad jättelänge. Jag var visst så smutsig att matte tyckte jag var vanvårdad! Jag som tyckte jag luktade så gott....i morgon får jag gå ut och se till att jag blir normal igen.

Lördagen den 14/3-15
Det blev ingen utflykt med varmkorv för just den dagen stormade det på fjället. Vi grillade korven inne i stugan i stället, lika gott det! På eftermiddan när det inte blåste lika mycket hjälpte jag Carro att hänga upp påskdun i en buske. Det ska man tydligen göra innan påsk vid fjällstugan....hoppas dom inte blåser bort innan det blir påsk eller att nån kråka rycker bort dom. Jag tror jag fått kråkor på hjärnan!
Dan efter, när vi skulle åka hem, då var det fint korvgrillarväder, typiskt! Vi hann i alla fall med en kort promenad och lite solning vid stugväggen.


Onsdagen den 4/3-15
Så där ja! I måndags kom jag hem efter en vecka i fjällen. Nu har jag klarat provet som fjällinspektör, det praktiska var lätt (kolla upp vindskydden och städa bort lite skräp) men det teoretiska var svårt. Jag skulle plugga på kvällarna men somnade snabbt. Luften suger i fjällen.
Nu blir det lättare promenader med matte på kända vägar och stigar. Men nästa vecka ska Carro och matte och jag åka till stugan. Hoppas det blir nån utflykt med varmkorv i ryggsäcken.
I går hittade jag en kråka som störtat bakom växthuset. Väldigt spännande ända till Roger upptäckte mig. Jag hade precis börjat undersöka hur kråkor ser ut inuti......

Måndagen den 23/2-15
Idag åker jag till Ljusnedal med Jan. Hoppas jag klarar slutprovet som fjällinspektör den här gången. Det är visst ett vindskyddsprov som fattas. Jag har hört att det är lika dåligt med snö där som här hemma. Då har det kanske tinat upp en massa spännande saker i vindskydden...

Måndagen den 9/2-15
Här är så tråkigt! Cooper somnade in på djursjukhuset och vi får aldrig träffa honom mera. Vi saknar honom så mycket!

Vår älskade Cooper

Onsdagen den 4/2-15
Nu är det synd om pappa Cooper. Först blev han förkyld, sen fick ha halsfluss och nu har han kanske fått magsår...vi vet inte riktigt än. Stackars han....nu ligger han på Djursjukhuset för att få näring i slang. Han kan och vill inte äta. Inte konstigt, med den onda halsen. Hoppas han blir bra snart och får komma hem igen!

Tisdagen den 13/1-15
Nu har vi äntligen fått ny snö, tom så mycket så det har blivit snödrivor där Roger kört med traktorplogen. Idag var Cooper och jag ute och jagade varandra och sladdade i snön medan matte skottade fram bron vid köksingången. Nu skulle mamma Alice varit här, hon som älskade att borra ner huvudet i lössnö!