Dagboken

Välkommen till min dagbok.
Här kommer, då och då, att berättas om små händelser som rör mig. Från och med juni 2014 är det Tina, Alice dotter, som sköter Dagboken.År 2001År 2002År 2003År 2004År 2005År 2006År 2007År 2008År 2009År 2010
År 2011År 2012År 2013År 2014År 2015År 2016Fredagen den 27/12-13
Nu är julen slut för den här gången...det går alldeles för fort. Julmaten tar också fort slut, men vi får fortfarande smaka lite av resterna. Idag blev det prinskorv till middag. Häromdan var det julskinka. Lite köttbullar stod på menyn på julafton!
Jag har hört rykten om att Jan ska komma hit på nyår. Det brukar betyda att han och jag ska åka till Ljusnedal några dar. Hoppas! Fast det blir nog dåligt med skidåkning för Jan, om det ser ut som hos oss. Tur för mig, jag är lite less på skidåkning, gillar promenader bättre...
Nu längtar vi efter vinter på riktigt, här är bara regn, is och blåst. Var är all snö??
Snart kommer den där kvällen när Cooper mår dåligt av allt muller ute. Jag bryr mig inte om sånt, inte ens på den tiden jag hörde bättre...

Fredagen den 25/10-13
Lite nytt från Ljusnedal:
Nu har jag snart inspekterat klart!
Allt har gått enligt planerna förutom ett par förargliga incidenter.
I söndags var det kanonväder och jag nosade mig fram längs Gruvvålen ovanför
Ramundberget. Jag funderade på att ta mig ett dopp i Glimmtjärn som jag brukar.
Men det var ganska kallt och så var det is på vattnet!! Jag gick ut en bit och då sa
det brak så jag fick ett dopp i alla fall. Brrrr.
I tisdags var det en massa klabbsnö som ramlade ner och då drog jag på mej som
tjocka stövlar på frambenen och sen fastnade ett par bollar precis i knävecken
bak. Åh en sån söt pudel var det en tant som sa! Pudel!!! Va!!!!

Fredagen den 18/10-13
Jens tyckte jag skötte mig bra, när jag bodde hos honom. Jag lärde mig snabbt att morgonpromenaden betydde att jag skulle bli ensam en stund fram till lunch. Därför hade jag inte speciellt bråttom hem. Ibland gjorde jag mig jätteseg i soffan, så Jens fick bära mig därifrån. På kvällspromenaden däremot hade jag brått.
På lördan skjutsade Jens hem mig till Ede och på söndan kom matte och husse hem. Vad glada dom blev när dom träffade oss, gänget! Ja, vi blev ju också glada förstås. Jag trodde dom flyttat för gott...
Idag kom Jan hit och hämtade mig. Nu är vi i Ljusnedal, för sista fjällkollen innan vintern. Det blir väl dom vanliga rundorna och jag får hålla koll så inte Jan går vilse. Förra gången tappade jag bort honom, det var så dimmigt på en fjälltopp. Efter ganska lång tid hittade jag honom och det var tur för han är varken tatuerad i örat, chippad eller har namnbricka. Hur gör man då?

Tisdagen den 8/10-13
Ikväll tog vi en långpromenad för att titta på en stor bro som de bygger över Sundsvallsfjärden. Den måste självklart inspekteras, så allt blir rätt. Jens tog en bild på det, tyvärr var det rätt mörkt ute, så det är svårt att se så mycket av bron. Nu ska det bli gott med lite kvällsmat.

Inspekterar den nya bron över Sundsvallsfjärden

Söndagen den 6/10-13
Söndagmorgon, men ingen sovmorgon, nej, nej. Jens skulle upp tidigt. Han håller tydligen på att ta något som heter dykarcert. Då dyker man under vatten. Det låter roligt. Jag gillar ju vatten. Men jag fick tyvärr inte följa med denna gång:( Istället lämnade Jens av mig hos Cleo. Jag hann med och träffa mattes mamma och passade även på att markera revir på hennes matta. Kände nämligen att Cleo varit där tidigare, så jag var bara tvungen... Det var dock inte så populärt. Sedan gick jag på promenad med mattes syster och Cleo. Efter det inväntade jag att Jens skulle komma och hämta mig. Jag passade då på att ockupera Cleos säng i bagageluckan på deras bil. Cleo fick lägga sig i den andra bilen istället.

Lördagen den 5/10-13
Idag spelade jag golf för första gången. Det är faktiskt rätt lätt. Först står man och tittar när folket slår på en liten vit boll. Sedan får man söka i skogen, för bollen slås alltid in dit. Jag älskar att söka, perfekt! Sedan fanns det roliga små grodor man kunde bita i. Det uppskattade in Jens. Det fanns även några dammar man kunde doppa fötterna i. Jag träffade flera andra hundar på golfbana. De skällde på mig av någon anledning. Men jag skällde inte tillbaka denna gång. Det resulterade i att jag fick beröm av en äldre herre som tyckte jag var väluppfostrad. Han skulle bara veta, men jag spelade såklart med och lät han klia mig på magen.

Alice "Förste golfbollsletare" Brallis

Tisdagen den 1/10-13
Ja här händer det grejer ska ni veta. Direkt efter att Matte och Husse åkt, kom Jens och hämtade mig. Jag ska tydligen få semestra i Sundsvall ett tag. Det ska bli spännande. Han bor i lägenhet mitt i stan. Jag har redan hunnit sagt åt ett par andra hundar att inte komma här komma, samt markerat lite revir i varje gatukorsning. Man måste ju få lämna spår, eller hur? Vi går en kort tur varje morgon och lunch, sedan tar vi en långpromenad på kvällarna. I lördags fick jag träffa Viggo, han är en stor flatcoated retriever. Vi gick runt en sjö. På slutet av sjön träffade vi en massa änder, de skällde jag ut ordentligt. Det tyckte inte Jens var ok. Sedan badade jag och Viggo i sjön. I huset finns en hiss, eftersom jag har lite problem att gå uppför trappor tar vi istället hissen. Ja, eller egentligen har jag lurat Jens att det är så. Det är kul att åka hiss!

Självklart tar jag hissen!

Onsdagen den 25/9-13
Nu händer kusliga saker! Matte har tagit fram en stor resväska, sånt bådar inte gott...ska dom ge sig iväg på semester igen tro? Det är mycket roligare när hon packar MIN väska och JAG ska åka på semester! Nu måste jag kanske passa huset och vara boss över Cooper, Tina, Gimli och Sören.

Måndagen den 19/8-13
Idag åker jag till Ljusnedal. Jag har fått ett jobb som fjällinspektör i två veckor. Jag antar att det är höstinspektionen av alla vindskydd och leder. Det är jag jättebra på! Hoppas det blir några bad också, både gyttjebad och vanliga plask i fjällbäckarna.
Jag får återkomma när jag kommer hem och berätta vad jag varit med om. Brukar alltid hända nåt oväntat...

Tisdagen den 6/8-13
Jag och Tina har varit i stugan med caroline och matte. Som vanligt skulle dom bestiga fjäll...fast matte är ganska seg fortfarande. Hon orkade nästan uppför branten, men sen fick vi vända efter lite vila och Frolic. Ja matte och Caroline åt näktarin i stället...
På vägen upp rymde Tina så matte fick gå skallgång. Hon hade sprungit hemåt igen och träffat några snälla tanter som tog fast henne. Hopplösa dotter.....
Jag blev lite överhettad och var tvungen att blöta magen några gånger.

Svalkar magen

Söndagen den 28/7-13
Nänu...hörde att någon tagit våra namn (Alice, Cooper) och skulle uppträda inne i Östersund i går kväll! Vi ville åka in och skälla ut den där personen, men matte trodde inte vi skulle höras...Alice Cooper lät visst högre än Alice och Cooper!

Fredagen den 26/7-13
Jag har varit ute och åkt bil i värmen. Det var i förrgår som jag fick följa med matte och husse till Matfors. Vi skulle hälsa på mattes mamma och syster och hunden Cleo (som jag berättat om förut). Cleo och jag brukar ha lite olika mening om saker o ting...men det gick bra. Jag fick smaka laxen som folket åt, smaskens! På kvällen gick vi en liten promenad. Spännande lukter efter vägen när man är på ett främmande ställe!

Torsdagen den 11/7-13
Jag har glömt berätta att jag varit i Ljusnedal på fjällinspektion. Kanske jag börjar bli gammal och glömsk? Jag var där i en vecka och hann med några turer upp på fjället. Sista dagsturen hittade jag en härlig sumpgrop, där jag kunde ta ett gyttjebad. Det är nyttigt för pälsen har jag hört. Vet inte om resultatet var nyttigt eller inte, men jag fick en annan intressant färg på pälsen...på vägen tillbaka till bilen hann jag bada i några bäckar. Tror inte jag fått sitta i bilen annars, Jan tyckte inte om min nya färg..

Lördagen den 22/6-13
Hej allesammans!
I går var det midsommarafton och samtidigt mattes födelsedag. Hon fick presenter och tårta. Vi fick ingenting annat än det vanliga...fast så är det kanske när vi fyller år också om jag tänker efter. Har inte sett att hon fått nåt extra på våra födelsedagar.
Det är länge sen jag skrev i dagboken. Försöker tänka efter om det hänt nåt speciellt...vi kollar mattes planteringar och växthuset varje dag, skäller ut cyklister (fast vi inte får), busar lite med varann.
11 av våra kvigor har försvunnit från ett bete. 2 har hittats, men än har inte vi fått vara med och leta. Har folket inte fattat att vi är en outnyttjad resurs....??
Snart ska jag åka till Ljusnedal och vara fjällinspektör, då får man ut och jobba. Härligt! Kom snart Jan!!

Måndagen den 13/5-13
Nu har vi fått hem vår matte! Men hon beter sig väldigt konstigt. Hon håller i en käpp i varje hand och sen hoppar hon fram med käpparna. Vi håller oss undan så gott det går...Hon går väldigt sakta också, blir nog inga promenader på ett tag. Jag återkommer med rapporter!

Onsdagen den 24/4-13
Nu är jag hemma igen! Jag kom faktiskt hem i lördags, men har tagit det lite lugnt efter 3 veckors inspektionsjobb i Härjedalsfjällen. Det blev några mil varje dag, så kom inte och säg nåt annat än att jag är en ovanligt pigg 12-åring!
Efter några dars degande här hemma kom matte på att hon måste börja motionera, både sig själv och Tina o mig. Nu är det kvällpromenader som gäller....Ikväll när vi kom hem (vi var tvungna att kolla lite sorkhål på åkern) blev det badkaret för mig. Det var faktiskt skönt, men nu ligger jag och torkar på sängen...

Nybadad

Onsdagen den 17/4-13
Tina:
Mamma Alice är fortfarande på fjällspaning i Härjedalen. Hon har varit borta snart tre veckor. Undra om hon glömt bort oss nu?? Hoppas hon tänker lite på mig just nu, för i morgon fyller jag 6 år. Fast jag firade idag, min officiella födelsedag. Jag bjöd pappa Cooper, Sören och Gimli på stek, väldigt populärt! Sen fick jag pipande bollar i present. Man blir trött av att leka med bollar....observera hur fint Sören o Gimli har bäddat sängen!

Tina 6 år

Torsdagen den 28/3-13
Vi (Tina och jag) har varit i stugan i flera omgångar med matte och husse. När dom åkt skoter har vi varit ensamma i stugan. Det är pyton, men man måste ju göra sin plikt och vakta stugan från bovar. När dom kommit hem igen har vi fått testa skoterspåret till tass. Rätt kul, man kan springa fort i ett skoterspår och sladda ut i lössnön vid sidan av. Tina är bra på sladdar, själv tycker jag att jag vuxit ifrån det, åtminstone när nån tittar på. Nu är vi hemma igen och tar igen oss.
Vi önskar alla vänner Glad Påsk!

Vi tar det lugnt i Påsk!

Onsdagen den 6/3-13
Idag fyller jag 12 år! Matte och husse säger att jag är pensionär nu, hmmm.....
Visserligen gillar jag att sova, men ännu roligare är det att springa i skoterspår i fjällen. Det gjorde jag och Tina idag, när stormen hade försvunnit. Ingen present har dykt upp än, men jag fick ett väldigt gott kex på fikat med en stor skinkbit. Hoppas få smaka lite av laxen som ligger på bänken!

Grattis Brallan, 12 år!

Lördagen den 16/2-13
Nu åker jag till Ljusnedal! Ska bli skönt med semester. Kanske om jag har tur får jag träffa matte och husse nästa vecka....

På väg till Ljusedal. Den lilla vita pricken i bakrutan är jag!

Tisdagen den 5/2-13
Igår åkte jag med matte och husse till stugan, mysigt! Men mindre mysigt idag när dom åkte iväg på skoter och lämnade mig ensam...
Nu är jag tvungen att ta en tupplur för det är jobbigt att vakta stugan.

Tupplur i Mårdis

Fredagen den 1/2-13
Idag fyller Cooper 7 år, HURRA HURRA HURRA HURRA!
Visst är han ganska söt när han sitter där på fällen med sin present?

Cooper 7 år

Fredagen den 25/1-13
För några dagar sen fick vår goa kompis Yatzy flyga upp till hundhimlen. Vi saknar dig så! Hoppas du fick med dig fotbollen och springskorna. Vi ska fortsätta skriva till Saga så hon inte behöver känna sig så ensam.
Voff voff från Alice, Cooper och Tina.

Söndagen den 13/1-13
Nu är ordningen återställd här hemma, chefen (jag) är tillbaka. Det blev en lugn semester för mig, inget springa med Jan i skidspåret. Men många roliga promenader, som vanligt. Nåt som inte var kul, var en förkylning som bröt ut. Jag har aldrig varit förkyld förut och det är inte kul att nysa med en spanielnos! Sen fick jag lite ont i halsen också, för det gjorde lite ont att svälja maten. Trist, för jag får alltid så god mat i Ljusnedal...när jag kom hem fick jag höra att Tina också varit förkyld.

Tisdagen den 1/1-13
Hej hopp, nu har jag semester! Jag drar till Ljusnedal med Jan för årets första fjällinspektion. Jag har hört att vi ska få besök i stugan, inga jag känner, men det blir spännande att träffa dom. Sen kanske mina kompisar Egon och....hmm har glömt vad den andra vovven hette. Dom är alla fall roliga att leka med.