Dagboken

Välkommen till min dagbok.
Här kommer, då och då, att berättas om små händelser som rör mig. Från och med juni 2014 är det Tina, Alice dotter, som sköter Dagboken.År 2001År 2002År 2003År 2004År 2005År 2006År 2007År 2008År 2009År 2010
År 2011År 2012År 2013År 2014År 2015År 2016Tisdagen den 29/12-09
Nu är visst julen slut. Nu kommer snart stora smällarkvällen.....inte för att jag och Tina bryr oss så mycket, men Cooper är det synd om. Förresten ska jag åka bort idag, jag ska följa med Jan till Ljusnedal. Vi ska vara där på nästa års första inspektionsrunda i skidspåret. Om det inte blir lika kallt som här, -24. Men är man fjällinspektör får man tåla lite.....
Är det nån som vet vart tomten tar vägen efter jul? Vi fick roliga pipleksaker och en låda bacongodis! Kommer kort på sakerna snart. I alla fall funderade vi på det där med tomten. Han måste väl bo nånstans, och äta nånting utom gröten på julafton. Därför kollar vi ut med jämna mellanrum för att se om han är utanför.....

Vart tar tomten vägen efter jul?

Tisdagen den 22/12-09
Tack kompisar för fina julkort! Nu är det snart julafton och då får vi besök av Cleo (hoppas jag) och en massa folk. Man kan hoppas på lite goda smakbitar av julmaten, vi har känt härliga dofter i flera dar. Vet inte om jag hinner skriva nåt mer före julafton, måste nog hjälpa till med julskinkan i morgon. Därför vill vi önska alla kompisar God JUL!

God Jul 2009

Fredagen den 18/12-09
Nu har vi fått snö igen, jättehärligt, men nu har det blivit så kallt.....brrrr. I morse var de -25 och det tycker vi är för mycket. Jag testade att sätta mig ner i protest och Tina låtsades halta lite, men matte var obeveklig. Det blev en kort promenad tills matte också frös, sen gick det fort hem.......

Tisdagen den 8/12-09
Tina:
I lördags fick jag följa med Caroline hem och sova över där. Jätteroligt att göra nåt alldeles ensam!
På söndan åkte vi upp till stallet där hon har sin häst. Där passade jag på att gå ut i hagen och hälsa på hästarna. Visst var det modigt? Sen åkte vi till Jamtli på julmarknad. Där var massor av folk och en o annan hund. Vi åkte släde efter en häst och jag fick beröm för att jag klarat en hel dag så exemplariskt! Betyder det att jag håller på att bli vuxen.....men lite bus får man väl göra som vuxen också hoppas jag! Tyvärr var det ingen som fotade mig när jag åkte släde, trist va!

Måndagen den 30/11-09
ÄNTLIGEN!! Vi har fått snö! Är det vinter nu på riktigt? Vi har testat att leka snöplog och gräva efter sork och det funkar. Vi fick följa med matte och Roger när dom skulle såga av en gran som Roger satte fast uppe på silotoppen. Sen hängde han upp lampor där, så att alla kan se den.

Äntligen

Måndagen den 23/11-09
Det gick väldigt bra att hoppa upp på fotstödet, men man måste ju högre upp om man ska köra. Så hur gör man egentligen.......??

....hmmm hur kommer man upp?

Måndagen den 23/11-09
Nu vill vi ha vinter! Det var så kul i Mårdis, men här hemma regnar det hela tiden. Igår kom det några snöflingor på promenaden, men sen försvann dom igen. Gissa varför jag vill ha snö! Det är för att jag skaffat mig en skoter! Jag gillar ju att åka på häftiga maskiner. Det är en av mina hobbyer, det och att utforska vägtrummor! Nu ska ni få se min skoter.....

Min nya skoter....

Söndagen den 8/11-09
Nu vill vi ha lunch!

Nu vill vi ha lunch!

Söndagen den 8/11-09
Nu är vi hemma igen. Innan vi åkte hem, gick vi en tur till gamla slalombacken i Mårdis. Där busade vi runt lite själv i snön och sen lekte vi med Caroline. När vi kom tillbaka till stugan fick vi tacofärs med paprika och ost till lunch!

Bus med Caroline i slalombacken

Lördagen den 7/11-09
Mera.....

Snöbollskrig 3

Lördagen den 7/11-09
Försten till nästa boll!

Snöbollskrig 2

Lördagen den 7/11-09
Lite bilder från Mårdis. Caroline kastar snöbollar på oss. Kolla in Tinas snygga stil!

Snöbollskrig 1

Lördagen den 7/11-09
Tina:
Matte och Caroline (+ gäster) har haft ett pussel igång på soffbordet, i stugan, i typ 5 år. Det är 3000 bitar, så det går väldigt långsamt för dom. Det har ju funnits där längre än jag....nu är det nästan färdigt, och för att det skulle gå fortare tänkte jag hjälpa till. Så jag hoppade upp i soffan och sen satte jag framtassarna på pusslet och försökte TRYCKA ihop det. Just då fick matte syn på mig och det hördes på hennes röst att hon inte blev glad. Är det nån som kan berätta varför? Jag tyckte det var en bra taktik..

Torsdagen den 5/11-09
Vi måste sitta fast för det är farligt med traktorer och lastbilar. Vi undrade om den stora apparaten skulle få plats därinne, och det fick den. Sen åkte lastbilen iväg och några andra kossor, långt borta, skulle få den. Hoppas dom blir glada!

Hmm undrar om den får plats därinne?

Torsdagen den 5/11-09
Idag har vi fått snö ute, men alldeles för lite tycker jag. Roger sa att det skulle komma mera i morgon. BRA! Då åker vi till Mårdis och det kommer säkert ännu mera där. Hoppas vi kan springa lite på fjället och busa.
Idag kom det en stor lastbil hit för att hämta den där jätteapparaten som blandar mat till kossorna. Rättare sagt den gamla, för kossorna har fått en ny likadan, men tydligare bättre på nåt sätt... hmm konstigt. I alla fall fick vi sitta ute på första parkett och titta på när en traktor lastade in den i skåpet på lastbilen.

Här kollar vi på lastningen.

Fredagen den 30/10-09
Cooper:
I går åkte Alice ifrån oss igen. Nu har fjällinspektören börjat sitt vinterjobb i Härjedalen igen. Det betyder att vi kan busa lite mer än vanligt....
Det var meningen att jag och Tina skulle åka till stugan,i Oviksfjällen, i stället med matte och Caroline, men det kom en dum gris (i bitar) i vägen. Matte var tvungen att stanna hemma och stoppa grisbitarna i påsar och lägga i frysen. Så vi fick ingen glädje av den heller! Nu har vi blivit lovade att det ska bli en resa nästa helg, då följer Brallan med också.
Idag gick vi en annan väg på promenaden, med nya intressanta dofter. Där lyckades matte ta ett kort på oss där vi sitter stilla samtidigt!

Tina kan faktiskt sitta stilla (en liten stund)

Fredagen den 23/10-09
En annan dag hoppade vi upp på höga stenar...

Det är spännande i skogen.

Fredagen den 23/10-09
...och genast måste Tina ner där och kolla...

...och Tina måste genast dit och titta.

Fredagen den 23/10-09
Den här gången har vi inte så mycket att berätta. Tänkte bara visa lite bilder från våra skogspromenader. Man hittar spännande nya ställen där, fast vi går där så ofta.
Tex en håla mellan stenar och gamla trädrötter.

Vi har hittat ett spännande hål...

Söndagen den 11/10-09
Nu är matte och husse hemma igen, gissa om vi blev glada när dom kom! Nu kan jag slappna av och låta matte sköta Tinas uppfostran igen. SKÖNT. Hon har varit jättejobbig och bitit sönder nåt varje dag, ska hon aldrig bli vuxen? Jag har hört att jag också var busig, när jag var liten, men inte så länge.....hmmm matte sa att jag bet sönder hennes tröja när jag nästan var tre år...det måste hon ha drömt!
Idag kommer visst Mats o Caroline hit och vi ska gratta husse som fyllde år i går. Undrar om man får smaka tårtan?

Onsdagen den 30/9-09
Jaha, gissa vad som händer här? Vi har hört nåt om semester, men det verkar inte gälla oss...Skulle tro att matte och husse tänker fara ifrån oss, hur kan dom bara? Visst är det höjden av fräckhet! Vi behöver också semester. Vi jobbar hårt med att vakta huset, springa runt på åkern, skälla ut en och annan joggare...I morse tyckte Tina det var alldeles för stökigt på köksbordet, så hon drog ner några tidningar för att ordna till dom. Då följde det med en CD-skiva i fodral. Det var visst nån reklamskiva, inget viktigt som tur var, för när Tina lyckats öppna fodralet var det inte så mycket kvar av det....Jag sa faktiskt åt henne flera gånger, att det INTE var bra att äta plastfodral, men hon lyssnade inte på sin mamma. Så där ser ni: Jag behöver också semester!

Torsdagen den 17/9-09
Tina har en väldigt bra spårnäsa. Nästan varje promenad hittar hon ett ben, helt eller i bit. Vi går ju alltid lösa, längs åkerkanter och i skogen. Jag tror det är samma ben hon hittar och sen flyttar räven dom på natten. För så många ben kan det väl inte ligga på åkern? Det är ingen annan som får röra hennes ben och hon bär det gärna. Verkar inte speciellt kul, tycker jag.....men Cooper gör lite attacker ibland.

Kolla vad Tina hittade!

Söndagen den 13/9-09
Igår var Tina väldigt olydig! Vi gick vår vanliga runda genom skogen, då vi fick upp ett intressant spår. Efter en stund hörde vi matte vissla och ropa. Cooper och jag sprang tillbaka till matte, men Tina var visst döv och fortsatte ut på stora vägen E45. Där är det alltid mycket trafik och det är farliga saker. Då Tina inte dök upp ringde matte till husse och bad honom ta bilen ut på stora vägen och leta Tina. När vi kom fram genom skogen såg vi att flera bilar körde långsamt förbi en bil som stod stilla. Matte trodde det hänt en olycka med Tina, men det var en snäll familj som stannat och tagit fast henne och just överlämnat henne till husse. Sen fick vi alla åka bil hem. Nu är Tina på svarta listan!

Torsdagen den 3/9-09
Varje gång på promenaden passerar vi förbi en jättestor kornåker. Jag tycker inte det är nåt speciellt med den, lite stickig kan man säga, men Cooper och Tina gillar att gömma sig där. Egentligen får dom inte springa runt i kornåkern, men dom kan inte låta bli. Det brukar finnas små snabba fåglar där, men vad är det här för konstig pippi?

En kornknarr?

Torsdagen den 3/9-09
En annan sak som matte måste hinna med är att plocka bär på buskarna vid bagarstugan. Det är olika smaker och färger, godast är krusbär!

Mums....krusbär

Torsdagen den 3/9-09
Hej alla kompisar! Trodde ni att vi gått i ide? Det är mattes fel att vi aldrig kommer fram till datorn. Hon ligger efter med bokföringen(?)och då är det svårt att få hjälp med Dagboken.
Det har hänt jättemycket sen Cooper och Tina skrev här nedan. Ja, jag har kommit hem och jag är fortfarande i fin form. Jag hade väldigt fin päls när jag kom hem, för jag badade varje dag, i alla bäckar och sjöar jag såg. En dag var jag till och med en bit in i Norge på fjällspaning.
Här hemma har dom roliga gässen dykt upp.Det är tillåtet att jaga upp gäss från våra åkrar...en väldigt kul hobby tycker vi. Synd att man aldrig får tag i nån gås.

Misslyckad gåsjakt

Tisdagen den 18/8-09
Cooper och Tina:
Nu kommer snart Alice hem. Den här gången har hon varit borta rekordlänge, mer än två veckor. Vi har fått rapporter om hennes framfart i Härjedalen, så vi förstår att hon fått superkondis. Undrar om hon gjort nåt bus den här gången? I morgon kommer hon i alla fall, bäst att njuta av lugnet innan........

Tisdagen den 11/8-09
Vill ni se hur renen såg ut....visst är den stor!

Renen

Tisdagen den 11/8-09
Hej alla kompisar..det är Cooper som talar!
Jag har varit i fjällstugan med matte, mattes systrar och min hundkompis Cleo. Så nu vet ni att det inte bara är Alice som är mycket i fjällen och springer. Visserligen är hon också ute och inspekterar nu, i Härjedalen. Vi var ute och såg spännande saker varje dag. Jag provade att bada i alla bäckar och småsjöar som vi passerade. Tur att det finns vatten när man blir törstig eller badsugen, eller hur?! I går, när vi var på väg upp till Stenhyddan, kom ett underligt djur springande. Först trodde jag det var en kossa, men såna finns väl inte uppe på fjället, och den här hade jättestora horn. Större än rådjuren har hemma. Det var en ren som var alldeles ensam och jag tror den ville vara med oss för den följde med oss en lång stund. Sen tyckte den nog att Cleo och jag sjöng för högt för den försvann på andra sidan en topp. Vi fick smörgås och godis till fika. På vägen hem såg vi tre ripor.

Cleo och jag (Cooper) vid Stenhyddan

Fredagen den 17/7-09
Cooper:
Idag har jag varit med om nåt otäckt: En fästing! Såna ska väl inte finnas här uppe hos oss....Den hade satt sig på mitt nyklippta (kortklippta) öra. Vilken fräck typ! Nu ser man hur dumt det är att klippa och trimma öron. Om inte Roger o matte gjort det härom kvällen hade den säkert kommit vilse i håret och ramlat ner.
Igår var det också pyton här, det mullrade och precis när jag tog mod till mig och gick ut för att kissa kom den en blixt o dunder på samma gång! Jag stack in fortare än blixten, men dom andra sa att det blev spår av mig eftersom jag inte hann klart med det jag gjorde.....

Torsdagen den 9/7-09
Nu har jag vilat upp mig efter min fjällinspektörsvecka! Den här gången var det extra jobbigt, för det var så varmt. Tur att det finns många fjällbäckar och småsjöar att hoppa ner i. På en av turerna, som kallas gruvturen, hittade jag en jättebra liten sjö. Precis så djup att man kunde sitta på botten och svalka sig om hela kroppen. Bara mitt huvud stack upp ovanför vattenytan! Jag tyckte att Jan skulle göra likadant, men han satt hellre och tittade på mig....
En annan dag var det meningen att vi skulle upp på Funäsdalsberget och titta till, men det var så varmt och brant, så vi bestämde oss för att fuska lite: Vi åkte stolslift upp! Liftskötaren sa att hundar fick åka upp på egen risk. Va trodde han? Är man fjällinspektör så är man! Däruppe fanns det också bra badvatten och det var inte så jobbigt att gå ner sen. Hoppas det inte dröjer så länge innan jag får följa med Jan nästa gång.

Lördagen den 4/7-09
Cooper:
Hej och hå, va varmt det är! Tina har gjort en koja i häcken, där gillar hon att ligga. Jag vill hellre ligga där matte befinner sig för tillfället, just nu vid datorn. Där är det svalt under skrivbordet och så dikterar jag vad hon ska skriva. Vår sida fick visst värmeslag några dar och var tvungen att vila sig.
Idag kommer Brallan hem. Oj vad hon ska vara mallig då och berätta om alla sina uppdrag......

Måndagen den 29/6-09
Cooper:
Nu är det slut på jätteduscharna uppifrån, nu har vi så varmt i stället att det skulle vara skönt med dusch....Det tyckte Roger och matte också och gjorde ett bad till oss. Vi trodde det var världens största vattenkopp! I natt trodde visst myggorna samma sak, så Roger fick ösa ur drunknade myggor innan vi provbadade. VI, är lite överdrivet, för Tina är en badkruka och Alice har åkt på semester till Ljusnadal. Där badar hon i fjällbäckarna i stället.

Vilken stor vattenkopp!

Torsdagen den 18/6-09
GLAD MIDSOMMAR önskar vi alla nätkompisar!
Vi hoppas på mycket god mat.

Lördagen den 13/6-09
Oj va det regnar hos oss! Vi behöver inte bada för vi duschar ute flera gånger om dan och mattte behöver inte tvätta golven för det går automatiskt när vi springer runt...
I går fick vi följa med till brädgården, när matte och Roger skulle handla. Tyvärr fick vi inte kliva ur bilen annars hade vi kanske tagit ett gyttjebad där för dom hade härligt lerig gårdsplan!
Kossorna har kommit ut i hagen nu och dom verkar också gilla regn. Det förstår man ju när dom inte fått bada på ett helt år!!

Fredagen den 22/5-09
Två dagar i rad, har vi måst vända hem igen på promenaden, för att det började regna. Som om vi skulle bry oss om det......men matte ville inte bli blöt. När vi kom upp till nya stallet knöt hon fast oss och gick upp i nya lägenheten, för att se hur det gick med kakelsättningen. Vi väntade och väntade........

I väntan på matte....

Söndagen den 17/5-09
Matte och husse har varit borta två dar. Då fick vi bo hos Roger på natten. På dagarna fick vi klara oss själva när han jobbade ute hos kossorna. Nu har matte o husse kommit hem igen och allt är som vanligt.
Häromdan på promenaden gick vi förbi Lasses tänkarstuga. Då satte vi oss där en stund och tänkte febrilt på hur länge vi skulle måsta sitta stilla........

Vi tänker....

Måndagen den 11/5-09
Några dar senare fattade vi. En apparat, som kunde (och fick!) gräva upp ett jättelångt dike på åkern där tranorna brukade stå. Nu fanns det inga tranor där längre, men en jättelång orm i botten på diket. Husse grävde över ormen medans Roger såg till att den inte rymde....vi ville också hjälpa till....

...tippa nu husse!

Måndagen den 11/5-09
Dom flesta hundar gillar ju att gräva....gräva ner och gräva upp....nu skulle alla mina grävande kompisar varit här. När vi gick vanliga rundan för ett tag sen, såg vi en konstig taktor. Vi undersökte den lite, men fattade inte varför den stod där alldeles ensam på åkern.

Vad är det här för konstig traktor?

Fredagen den 1/5-09
Hej alla kompisar! Har ni undrat om jag rymt? Nej då, jag har varit hemma snart en vecka, men har inte kommit fram till datorn. Matte har vuxit fast där tror jag. Men nu hoppas vi på bättre tider, för deklarationerna (vad det nu är) är äntligen färdiga.
Jag var på fjällinspektörsuppdrag i Ljusnedal i två veckor, och det var rätt jobbigt (men kul). Jag sprang runt och kollade vindskydd, skoterspår, skidspår, turister mm minst en mil om dan. Nu har jag jättekondis! Det kan man inte säga om Cooper, för han blev totalt matt när han var och hälsade på. Tror inte det blir nån bra assistent av honom....
Man hittar många intressanta saker i vindskydden. Tex borttappad varmkorv eller spännande papper.

Första uppdraget för dan, vindskyddet på väg till Klinken.

Söndagen den 19/4-09
Tina:
Nu är jag hemma igen. Jag har varit hos Caroline och Mats, när matte och husse åkte till Ljusnedal. Jag passade på att fylla två år medans jag var där. Det var tur, för jag blev grattad med supergod glasstårta. Matte har berättat att jag har blivit grattad av kompisar i gästboken också. Tack, tack!
Caroline har två katter. En av dom är mycket mindre än mig och heter Prutten (fint namn va!). Hon fick smaka min tårta. Sen på dan försvann hon och alla blev oroliga att nåt hänt henne. Det var i alla fall inte jag som jagade bort henne för vi är ju kompisar. Idag när Caroline och jag var ute hörde vi ett svagt jamande. Det var stackars Prutten som satt högt upp i en tall och vågade inte klättra ner. Mats fick ringa till Roger, som klarade av att klättra upp och hämta stackars Prutten. Det var nog tur att hon ätit så mycket tårta innan hon försvann....

Fredagen den 17/4-09
Grattis Tina, som fyller två år idag, enl. registreringsbeviset. Fast vi i familjen vet ju att det är i morgon hon fyller. Så på så sätt får hon ju två födelsedagar. Bra va!! Det var för att hennes syskon föddes på kvällen den 17:e och Tina kl 2 på natten.
Nog om det. Det var visst nån som frågat Cooper vad jag gör i fjällen. Det är massor som ska kollas efter spåren, både skidspår och skoterspår. Sen är det lite gränsspaning, men det är för komplicerat för er att förstå (knappt jag fattar det själv) men det är spännande. Idag ska vi till nåt som heter Klinken. Cooper ska få vara assistent. Vi hörs.

Onsdagen den 15/4-09
Cooper:
Jaha, nu har Tina också dragit...Hon for till Caroline i kväll. Känns lite ensamt nu....Men jag har hört att i morgon ska husse, matte och jag fara till Ljusnedal och hälsa på Jan och Alice. Då ska vi kanske åka skidor på fjället. Ja, det blir väl Jan, matte och husse som åker skidor och Brallan o jag springer i spåret. Undrar om man får ett lika trevligt mottagande, som förra gången vi kom till dom? Gissa vad som hände...Brallan blev sur och försökte köra ut mig. Det verkar som om hon vill ha den där stugan för sig själv. Nu är jag större och tuffare och tolererar inga sura tanter....eller......
Vi hörs!

Måndagen den 13/4-09
Cooper:
Nu har det hänt igen: Alice har dragit till fjälls. Hon blir kallad på uppdrag titt och tätt, verkar det som. Hon åkte i går och vi vet inte när hon kommer hem igen.
Här hemma har det gått åt två galgar. Tina tog hand om dom, när matte och husse var ute, och jag kan säga att det var svårt att se vad det hade varit när hon var färdig med dom. Krokarna var kvar (tack och lov) En aning svårtsmält och mycket riktigt hade hon dålig aptit några dar efteråt. Hon ska fylla två år i slutet av veckan och då tycker jag att man ska ha vuxit ifrån såna där ovanor.......
Nu är nästan all snö borta på åkrarna och tranorna har kommit tillbaka. Dom försöker vi köra bort, men dom är rätt tjuriga och återvänder snabbt. Ännu inga gäss i sikte!

Fredagen den 13/3-09
Cooper:
Ni ska inte tro att vi sitter här och inte vet vad vi ska hitta på bara för att Brallan är på spaningsuppdrag. Tvärtom, vi klarar oss jättebra ensamma. Tina har, tex varit dokumentförstörare några eftermiddagar när matte varit i lagårn. Hon är väldigt effektiv, det går absolut inte läsa vad som står i papperen och tidningarna när hon är färdig med jobbet. Sen råkade Carolines gamla flip-flop slinka med, men det var ett misstag. Sen har vi varit utanför stängslet några kvällar och kollat. Det beror ju inte på att vi är olydiga utan på att snöhögarna är så stora att man inte ser vart stängslet är.
Det är en jättehärlig vinter hos oss i år, massor av trevlig kall snö. Jag tänker lite på vår kompis Higgins, som älskar att göra snöänglar. Han skulle ha varit här, när jag låg och tränade härom dan.

....oooh  va härligt...

Lördagen den 7/3-09
Tack för alla gratulationer! Ett av dom bästa var ett kort från Jan, där det stod så här:
Grattis på 8-årsdagen - långt till pensionen Brallan! Den 7/3 - 15/3 anordnas en fortsättningskurs i avancerad gränsspaningsteknik i Funäsdalen. Nånting för dig? Du kan fundera på saken. Mat och logi ingår
Jag behövde inte fundera länge, och idag drar jag iväg med Jan. Ha det så bra alla vänner!

Fredagen den 6/3-09
HURRA, HURRA för Brallan, som fyller 8 år idag!
Alla i familjen grattar dig lilla gumman!

Pigg 8-åring

Tisdagen den 3/3-09
Nu är vi hemma igen. Vi har haft roligt i Mårdis. Det har blåst rätt mycket, men vi har varit ute i snön och busat i alla fall. Igår gjorde vi en utflykt till Auretjärn.- Vi SPRANG och matte och Caroline GICK i skoterspåret. Sen tog vi en fikapaus, med varmkorv och goda mackor. Vi fick dricka av varmkorvsbuljongen, det kan rekommenderas, rena energidrycken. Vi fick däremot inte undersöka den blöta isen, för matte tyckte det var onödigt med vinterbad. Sen gick/sprang vi hem igen...uppförsbacke hela vägen...och sen stupade vi i säng!

Sportlov i skoterspåret i Mårdis

Lördagen den 28/2-09
Tjohooo, alla vänner. Nu sticker vi till fjällen med matte o Caroline. Hoppas det blir många varmkorvar med i packningen! Vi ska göra utflykter och sen ska vi spana på harar.....Kanske, om vi har tur, träffar vi vår kompis Colin. Vi hörs igen på onsdag.

Måndagen den 23/2-09
Cooper:
Nu har jag lärt mig en väldigt använbar sak: att öppna ytterdörren själv! Igår tyckte jag och Tina att det tog alldeles för lång tid för matte i lagårn. Då tänkte jag att man kanske skulle gå ut och kolla varför hon aldrig kom. Det var lätt gjort, man trycker ner handtaget och kastar sig på dörren samtidigt och vips så är man ute. Tina hängde på (som vanligt), men stackars Brallan tog sig inte genom grinden mellan köket och hallen och blev kvar därinne. Tina fick bråttom ner på planen framför mjölkrumsdörren, men jag stannande uppe på gården. Det var tur för precis då kom matte ut och blev jätteförvånad hur vi kunde vara ute själva. Tina fick lite gräl för att hon inte stannat på gården, men samtidigt tyckte matte att vi varit väldigt påhittiga och att det var tur att det inte var -20 som en vecka sen. Det var i alla fall välvädrat inne......
I morse gjorde vi om vår grej, men hade otur med att Roger kom precis, så nu har han satt fast en stadigare grind mellan hallen och köket och det är svårt att komma åt ytterdörren. Nu funderar vi på hur vi ska fixa den nya grinden.....

Torsdagen den 12/2-09
Vi har fått så otroligt mycket snö här, samtidigt som det är kallt. Då blir snön så där härligt fluffig, så man bara försvinner när man hoppar ut vid sidan av vägen. Det hände mig härom dan när jag skulle gå lite vid sidan om för att göra ett toalettbesök. Matte såg bara mitt huvud sticka upp när jag försökte hitta en bra plats....det var bara att ge upp, och sätta sig på vägen i stället (det som jag avskyr). Sorken är väldigt långt ner nu och så här ser Cooper ut när han borrat sig ner..

Snömannen Cooper

Söndagen den 8/2-09
Om ni tycker jag är långhårig, beror det på att matte inte vill trimma så länge som vi har så kallt ute. Inte mig emot....

Jag fick också ett smaskigt ben.

Söndagen den 8/2-09
Cooper:
Äntligen har jag fått min 3-årspresent: En Kong. Det är en knölig boll, som går att fylla med smaskens. Nu gäller det att matte har fantasi, så jag får många olika fyllningar. Det studsar rätt bra också, så man kan dribbla med den. Det svåraste är att få ha den i fred för tjejerna. Tjejer kan vara rätt påfrestande.....
Husse hade också köpt ett var sitt smaskigt ben till oss. Oftast ligger det två ben i sängen hos Brallan och ett ben hos Tina....vad var det jag sa alldeles nyss..??

Äntligen har jag fått min 3-årspresent: En Kong

Onsdagen den 4/2-09
Än har ingen present till Cooper dykt upp, vi väntar.....
Vi har antagit utmaningen på Hälges sida, och visar den sjätte bilden i den sjätte mappen på vår sida (se nedan). Då var jag (Alice) ensam hund på gården och ca 6 månader. Då var det lugnt och skönt.....hihi, hoppas att inte Cooper och Tina läser det här. Då hade jag aldrig sett kvigor på så nära håll tidigare och trodde det var jättehundar....ja när man är så liten vet man inte så mycket! Nu ska man ju skicka utmaningen till 6 andra, det blir lite knepigare.
Vi utmanar:
Johan och hans mamma
Higgins
Katten Dolly i Spanien
Coopers pappa Ola
Kennel Hammalgården
Cleo och StickanVilka stora hundar!
Bäst att hålla sig på avstånd.

Måndagen den 2/2-09
Nu ska ni får höra! Igår fyllde Cooper 3 år och ingen här hemma kom ihåg det! Visst är det urdåligt....vi försökte säga det hela dan men ingen fattade. I morse hade alla hemska samvetskval och han fick jättemånga kramar...men var är presenten? Dom säger att han ska få den senare, antagligen har dom glömt att köpa, det är vad vi tror! Vi får väl se. Just nu vill inte matte ut med bilen, vi har -20. Hoppas återkomma med en bild på hans present så småningom. Tills vidare får ni nöja er med en bild på 3-åringen ute i kylan idag - vilken tur att han har sin superpäls....

Cooper, 3 år och 1 dag.

Måndagen den 19/1-09
Har ni också hört att det är nyttigt med nåt som heter Omega3 och finns i fett? Det var nåt som Tina ( mest misstänkt i alla fall) tog fasta på i morse, när husse lämnade smörpaketet kvar på bordet när han gick ut. När husse och matte kom in var asken helt renslickad. Ja, hon delade med sig förstås för Cooper och jag vill ju också äta nyttigt. Och det måste verkligen vara nyttigt, för oj vad vi sprang fort i skogen sen!
Ps ser ni mig smyga bakom granen..

Full fart i skogen

Torsdagen den 15/1-09
Jaha, nu tror jag det är slut med utflykter på ett tag. Först följde jag ju med Jan till Ljusnedal, för att förnya mitt cert som fjällinspektör. Det gick bra: Skidspåren var i toppklass, jag var i toppklass, inga vägtrummor satt igen och bilen råkade inte ut för nåt låsmissöde. Sen fick jag följa med matte och husse till Ö-vik, där husses pappa bor, och gissa om jag blev förvånad när jag rusade in och upptäckte att Jan var DÄR. Där hände inte så mycket, om man bortser från att två tanter som skulle hjälpa husses pappa på kvällen, var så rädda för mig att jag fick ligga kopplad.....suck.
Dan efter for vi iväg till Sundsvall och fick mat hos Jens. Matte hade hundmaten kvar i bilen, så jag fick pasta med skinka och kex (tur att man har en glömsk matte). Sen rätt var det var så var vi hemma. Hmmm...måste ha somnat. Här var det lugnt, för Cooper och Tina sov hos Roger. Däremot, i går kväll, blev det lite livat. Först blev jag sur för matte och husse for iväg utan mig, men det gjorde inte så mycket för vi fick följa med Roger och sova där alla tre. Gissa om det var trångt i sängen....

Torsdagen den 8/1-09
Konstigt nog, vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på för bus nu när det är fritt fram....
Vi har varit på mörkerpromenader i skogen, det är spännande. Matte har pannlampa för att se var hon sätter fötterna. Sånt behöver inte vi, våra fötter känner igen skogen även i mörker. Men allting blir så stort och häftigt i mörkret! Sen har det blåst upp stora snödrivor som man måste gräva sig ner i och undersöka. En stor tall har gått av på mitten och toppen har lagt sig tvärs över stigen. Där får man gå runt. I kväll knakade det jättemycket i ett annat träd i närheten, undrar om det har gått av i morgon.....

Måndagen den 5/1-09
Tina:
Nu har jag mamma-fritt. Alice har åkt till Ljusnedal på fjällsemester. Första morgonen där var det -32, men hon var på en kort inspektionsrunda ändå. Vilken tuff mamma jag har!
Här var det -26 och både pappa Cooper och jag tyckte det var -20 grader för mycket..Idag var det mera normalt och vi kunde busa i snön igen.
Nu ska vi se vad vi kan hitta på när vi är ensamma! Vi återkommer...