Dagboken

Välkommen till min dagbok.
Här kommer, då och då, att berättas om små händelser som rör mig. Från och med juni 2014 är det Tina, Alice dotter, som sköter Dagboken.År 2001År 2002År 2003År 2004År 2005År 2006År 2007År 2008År 2009År 2010
År 2011År 2012År 2013År 2014År 2015År 2016Tisdagen den 25/12-07
Alice:
Igår var det Julafton, och det betyder god mat och många paket att öppna. Som vanligt var jag bäst på att öppna paket. Cooper och Tina har inte rätta talangen för det. Vi fick godis, grisöron (mums) och leksaker. Sen kan man ha ganska kul med julpapper också.

Tinas julklapp

Torsdagen den 20/12-07
Det märks att nåt är i görningen, matte lagar mat och städar. Det luktar gott här inne i huset, det måste betyda att det snart är JUL.

Julhälsning

Tisdagen den 4/12-07
En sak är bra: Vintern har kom

Snödrivor i massor

Lördagen den 17/11-07
Tina, efter sin första utställning.
Resultat:BIM-valp i valpklass II + Hederspris
Domarens utlåtande:
"Pleasing hesd with nice eye
excellent construction all through
very good bone and feet moved well"

Tina, Bim i Valpklass II, HP

Söndagen den 7/10-07
Häääälp....vad händer! Matte o husse har packat stora väskor (och ingen mat till oss....)nu blir man misstänksam. Dom kan väl inte lämna oss ensamma hemma??!!

Fredagen den 5/10-07
Tina:
Tänkte ni skulle få se en bild som var i tidningen ÖP (det är en fotograf som heter Johan Axelsson som tagit bilden). Det är min syster Janis som sitter längst fram, och jag som sitter bakom. I papperstidningen syntes min andra syster Tinja (Marilyn) också.

Foto i tidningen ÖP

Tisdagen den 2/10-07
Cooper och Tina:
Vi passade på att gå på skogspromenad med matte, medans Alice åkte till stan med husse. Gissa vem som hade roligast (fast Tina ser inte så glad ut...)!

Cooper och Tina

Lördagen den 29/9-07
Idag var vi på promenad med matte, hon skulle testa hur det var att gå ut och gå med tre hundar samtidigt. Lite svettigt var det nog, inte så lätt att hänga med Cooper (han har fortfarande inte riktigt fattat det där), men vi kom i alla fall fram till husse och Roger i kvighagen på Ringve utan större missöden. Där kom vår kompis Sting och lekte med oss en stund.

Träffar Sting

Tisdagen den 25/9-07
Tina:
I kväll var jag på kurs igen, med matte. Då var det några personer där från tidningen ÖP. Dom pratade med Smulans matte och med Fröken, sen filmade dom lite när vi skulle träna. Matte säger att man kan se det på webb-tv (www.op.se) Man kan inte se mig, men båda mina systrar är med (Janis sprallar som vanligt). Vi fick också prova på apport. Fröken kastade en konstig grej och sen skulle jag ta den i munnen och springa till matte. Man blir väldigt trött när man varit på kurs, jag somnade nästan direkt jag kom hem.

Lördagen den 22/9-07
Idag har jag och matte haft lugnt ända till halv två på eftermiddan. Cooper hade sovmorgon hos Roger och Tina är på besök hos Caroline över helgen. Vi passade på att ta en promenad ner till Locknesjön. Jag testade temperaturen i vattnet, helt godkänt, och sen gick vi ut på bryggan och solade. Rättare sagt, matte solade och jag funderade på att göra ett jättehopp ner i vattnet. Men innan jag bestämt mig hade matte solat färdigt och det var dags att gå hem.....

Ska jag hoppa eller......?

Onsdagen den 19/9-07
Tina: Jag har börjat valpkurs, med matte. Mina två systrar Janis och Tinja (Marilyn) var också där, men jag tror inte dom kände igen mig. Nu är det så att när man går på kurs får man inte busa och bekanta sig med dom andra hundarna, man ska bara ha ögon för matte eller husse, har "fröken" sagt, så egentligen vet jag ju inte om det var så - vi fick ju inte nosa på varann. Jag tror inte jag gjorde bort mig och jag tycker att matte skötte sig hyfsat. Har hört om när hon gick med pappa Cooper, då var dom sämst i klassen nästan varje gång, noll kontakt var det visst. Det var i alla fall en spännande kväll och jag sov gott natten efter. På tisdag blir det ny kurskväll.

Måndagen den 17/9-07
Ojoj, idag var världen vit när vi vaknade. Tina blev mycket förvånad, vågade knappt gå ner på gräsmattan för att kissa. Men sen blev det fart, finns den nån Welsh, som inte gillar snö? Skulle inte tro det....Nu var det bara vi som var glada. Husse o matte var jättedeppiga, dom tänkte säkert på kossornas mat som låg där i snön.

Första snön

Onsdagen den 12/9-07
Vad är det som säger att inte hundar får läsa tidningar, allrahelst Hundsport och Husdjur? Det tog Cooper och Tina fasta på (jag var bara åskådare, jag lovar) och Cooper lyfte ner dom från köksbordet så Tina skulle kunna se alla bilderna. Efter det var det inte så många bilder kvar......

Tidningsmarodörer

Fredagen den 7/9-07
Nu har vi varit borta, och kommit hem igen. Vilken sommar...massor av fjällturer för oss! Senast var vi (jag och Cooper) i stugan med matte och mattes syster Elinor. Det blev två dagsturer med god matsäck (laxmacka + frolic). En av dagarna satt vi inne i Stenhyddan och fikade, det kom svarta hotande moln ute, men inget regn där vi var. Vi badade lite och skrämde iväg några ripor, med andra ord en lyckad dag.
Nu verkar det vara slut med turerna ett tag, matte och husse har så mycket att göra på hösten. Däremot ska Tina få vara med om nåt kul, valpkurs, och hennes systrar är också anmälda. Hon får berätta om det själv så småningom.

Mums....undrar vad Elinor stoppar i godispåsen idag?!

Fredagen den 31/8-07
Det verkar som om matte aldrig får tid med min sida. Vi har jättemånga bilder som vi vill få in. Nu ska vi åka till stugan (igen) med mattes syster, Elinor. Ni ska i alla fall få se två bilder från vistelsen i Ljusnedal. En bild på Cooper, som bevisar att han också varit till Mittåkläppen, och en bild från fäboden, där matte, husse och Jan åt våfflor. Vad tror ni att vi fick? Rätt, ingenting!! Det är därför jag ser lite sur ut.

Cooper vid Mittåkläppen

Fredagen den 31/8-07

Våffelstund vid Fäboden

Onsdagen den 22/8-07
Cooper och Tina:
En dags frist innan Alice kommer hem och klagar på att vi är för busiga. Därför har vi legat i extra mycket idag. Tyvärr har Roger satt upp stängsel runt buskarna, som vi har arbetat med hela sommaren. Matte hade fått nog av vårt jobb, hmmm....Nu ikväll såg vi att hon börjat ett nytt trädgårdsprojekt. Husse och Roger hämtade dom gamla stenarna, som var vår bro tidigare, och la upp dom i en trekant på gräsmattan. Sen fyllde dom på med jord och i morgon ska matte planera och plantera. Låter som om vi kan hjälpa till där! Vi har fått många bra tips av vår nätkompis, Yatzy, när det gäller trädgårdsarbete. Vi återkommer med rapporter senare, godnatt!!

Måndagen den 13/8-07
Jiipppiiii! Nu åker vi på semester. Jag, Alice, följer med Jan till Ljusnedal och Cooper åker med matte till stugan i Mårdis. Sen ska Cooper, matte och husse komma till mig och Jan några dar. Tina får stanna hemma och bo hos Caroline. Allt är packat och klart, vi hörs alla kompisar!!

Onsdagen den 8/8-07
Cooper:
Nu kan ingen kalla mig badkruka längre!! Jag har simmat i Locknesjön två dagar i rad. Ja, alltså inte hela dagarna, men vi gick dit under vår dagspromenad och jag vågade simma ut. Kan inte förstå att jag varit rädd för vatten förut, det är ju jättehärligt. Nu väntar jag bara på att Roger, min hälftenhusse, ska komma hem från semestern på Rhodos, så jag får visa vad jag kan! Tyvärr finns det inget bildbevis än så länge. Matte hade med kameran, men batteriet var urladdat när husse skulle ta bilden på oss i vattnet. Ganska typiskt, men vi får göra ett nytt försök.

Måndagen den 30/7-07
Tina:
Igår fick jag en ny titel, dokumentförstörare. Skönt att veta att man är nåt, mamma Alice är ju fjällinspektör och pappa Cooper tulltjänsteman. Det var så att matte städat kontoret och slängt en massa papper i en papperskasse. Den stod i vägen, på golvet i köket, när pappa och jag körde morgonrejset (matte o husse hade gått ut till kossorna). Då välte kassen och allt papper for ut på golvet. Jag tycker inte man ska slänga viktiga papper hur som helst, kan ju vara topphemliga saker, så därför gjorde jag strimlor av dom. Konstigt nog var inte mitt arbete uppskattat, men efter en stund sa matte att det var rätt klyftigt tänkt men jag kunde ha stoppat tillbaka dom i kassen efteråt!

Tisdagen den 24/7-07
Cooper och Tina: Matte har ju skippat tanken på rabatter, ännu en sommar (gissa varför), men har satsat på olika stora krukor med blommor i stället. Dom flesta står på VÅR utsiktplats och en del i vägen när vi ska upp eller ner. Härom kvällen välte en pytteliten kruka av vinddraget, och då måste man ta hand om blomman. Vi försökte plantera om den ute på gräsmattan, men blev upptäckta och fick inte ens beröm. Dagen efter hittade Tina blomman igen och tog in den till sängen för att undersöka den. Jag kan bara säga, som min kompis Yatzy, hon var till salu igen. Tur att hon är så söt, annars hade nog annonsen varit inne i tidningen idag.

Måndagen den 16/7-07
Cooper:
Jag är ju känd som en badkruka, men idag gick jag och matte ner till Locknesjön och där lyckades matte övertala mig att kliva ner i vattnet. Oj, vad det var häftigt, varför har jag inte vågat det tidigare? Nu kunde jag inte gå så långt ut för kopplet räckte inte och matte hade inga badkläder med sig, men bara det blir fint väder igen ska vi testa om jag kan simma!

Bad i Locknesjön

Torsdagen den 12/7-07
Som ni kanske vet, har jag kommit tillbaka från semestern. Jag har haft jättekul, inspekterat fjällen i Härjedalen, badat både i tjärnar och bäckar, träffat två lustiga grannhundar (hade dom lånat sin mattes locktång??) och haft det mysigt med Jan. Sista dan kom Maya och Zanna dit. Dom hade varit här i Ede först och nästan skrämt livet ur Tina! Maya och jag kommer kanske att bli kompisar så småningom, vi kunde sitta tillsammans i bilen utan att irritera oss på varandra. Hoppas jag får följa med Jan fler gånger!

Fjällinspektören, Mittåkläppen i bakgrunden

Måndagen den 9/7-07
Tina:
Idag fick vi besök av en varg och en liten hund som såg ut som mig (om jag krockat med en vägg!). Jag blev så rädd att jag sprang skrikande in i köket och gömde mig.

Cooper:
Det var ingen varg, det var ju Maya från Umeå, och den andra hunden var Zanna, en jättesöt Cavalier King Charles.(Se bild under 2006/Diverse2006/Bild 13) Inget att vara rädd för.
Dom skulle till Ljusnedal där Alice är för tillfället. Undrar hur det går, sist dom träffades blev dom inte jättekompisar precis. Kanske tur att Alice ska åka hem i morgon!

Söndagen den 8/7-07
Jaha, nu har Alice varit borta i 4 dar och vi klarar oss jättebra ändå. Nästan lite skönt att inte få gräl av henne. Tina och jag leker hela dagarna, utom när hon sover middag. Idag hittade vi en vattenpöl, som var jättekul ända tills matte upptäckte oss. Sen fick vi inte komma in på ett bra tag......
I går följde jag med Roger till Börön, när han skulle flytta kvigorna till en ny hage. Jag har ju hört talas om vallhundar, så jag gjorde ett försök att valla dom (Roger påstod att jag jagade dom, men det var fel...). Först gick det bra, men sen var jag plötsligt omringad av stora kvigor, usch.., och sen började dom "valla" mig! Tror att jag ska fortsätta vara en fågelhund i stället!!

Tina och pappa Cooper på bron

Onsdagen den 4/7-07
Nu åker jag på semester! Dom här hemma tycker att jag behöver vila upp mig, efter en jobbig vår med valpar. Nu ville Jan att jag skulle följa med till hans stuga i Ljusnedal, några dagar, och det tackade jag inte nej till. Det är jättekul att vara med Jan, då händer det saker, och jag kommer att få återta mitt jobb som förste fjällinspektör efter barnledigheten!!
Jag återkommer med rapport nästa vecka. Under tiden får Cooper hålla ställningarna och ev. skriva i dagboken.

Nu åker jag på semester

Söndagen den 1/7-07
Matte har varit bortrest. Hon har varit på kurs, där man fick sjunga hur högt som helst! Varför finns det inte såna kurser för hundar. Vi ska i stället vara alldeles tysta på våra kurser- orättvist tycker Cooper och jag. Medan matte var borta, var det Caroline, som höll oss sällskap och skötte om Tina. Helt OK för oss. Husse fick också hjälpa till och nu vill han inte skiljas från Tina. Tror det kommer att bli tre hundar i den här familjen!

Tisdagen den 26/6-07
Här kommer en bild på en av deras många brottningsmatcher.

Brottnig i hallen

Tisdagen den 26/6-07
Vi har varit i stugan några dar. Först åkte vi dit med matte och Caroline, valpen Tina var också med. Senare på dan kom Jens dit, vad glada vi blev! Dagen efter kom husse, Mats och Roger, nu var hela flocken samlad, och vi MÅDDE SÅ BRA!! Det var lite svårt att förstå varför det blev så här, men sen fick matte en massa paket och en stor tårta, då började vi fatta......Vi fick smaka av den goda maten, men inte av tårtan, BU..
Sen åkte husse iväg igen med Roger och Mats.
Dan efter for vi hem fram och tillbaka för att Tinas nya husse skulle hämta henne. Nästa dag blev det en tur på fjället, med fika vid Stenhyddan. Cooper och jag fick Frolic och torra kex, men vi fick faktiskt smaka mattes och Jens mackor och kanelbullar. Vi träffade en busig Jack Russel-valp, som hette Eddie. Tyvärr fanns det inga lämlar på fjället i år, bara Fridstörare (=Ljungpipare) och vid stugan en massa mygg och knott. Nu är vi hemma igen och Tina har återvänt (det gick inte så bra för henne i den nya familjen, var hon för busig??). Cooper är lycklig, han gillar hennes brottningsmatcher.

Midsommarafton 2007

Fredagen den 22/6-07
GLAD MIDSOMMAR önskar Alice och Cooper

Lördagen den 16/6-07
Som jag berättade igår, finns bara Tina (Tindra) kvar här hos mig. Men man skulle kunna tro att det är två valpar kvar, för Cooper busar lika mycket som en valp. Han har äntligen hittat nån som är lika vild. Det är dragkamp, brottning och jakt runt bordet, så både matte och jag blir matta. I kväll tog Tina fel på svans under bordet och bet i min i stället för Coopers, och jag kan säga att mitt tålamod är inte lika stort som hennes pappas....Men rätt vad det är blir hon trött och då har vi det mysigt!

Tina och Alice vilar.

Fredagen den 15/6-07
Nu har Ozzy åkt också, igår for Janis och Marilyn (Tinja, är det rätt stavat tro?) iväg till sina nya familjer. Tina (Tindra) tycker det är lite trist nu, även om pappa Cooper busar med henne. Hon ska vara kvar en vecka till, sen får matte och jag sova ut. Det är rätt mycket jobb med små bejbisar, även om det känns lite tomt nu.

Onsdagen den 13/6-07
I kväll for matte, husse, valparna och jag upp till Ringve, där min kompis Sting bor. Nu blev det inte så kul som jag trodde. Sting var inte hemma (eller i alla fall inte ute), och jag fick gå in i det där trista huset, där man får en spruta. Som vanligt började kroppen att skaka, alldeles av sig själv, och benen hoppade nästan av bordet. Som vanligt var det också snabbt och snopet över. Jag fick en Frolic och gick hem med husse. Mina stackars valpar fick stanna kvar med matte. Nu verkar det inte ha varit så farligt, för alla kom hem igen och ingen klagade. Dom verkar tuffare än mig!

Söndagen den 10/6-07
Jag och Cooper har hjälpt Roger med kvighagen i Långänge. Det var rysligt varmt på betet, men man kunde gömma sig i skogen för att få svalka. Vi åkte dit med mattes bil Folke. Som ni ser, är det jag som kör och Cooper åker i baksätet.

I Folke

Söndagen den 3/6-07
Nu har vi fått sommar, längtar redan till vintern! Jag lägger mig på golvet, med huvudet under sängen, känns konstigt nog svalare. Valparna busar på som vanligt, på dan är dom ute en stund, i en hage med koja. På kvällen brakar det loss i tvättstugan, som är valprum nu. Precis när matte torkat golvet (för vilken gång i ordningen??) och lagt ut nya tidningar, kör dom i gång. Efter tio minuter är det inte mycket kvar av tidningarna, leksakerna är utspridda och valplådan utdragen mitt på golvet. I går kväll såg jag två valpar hänga fast i matten byxben, när hon torkade golvet, dom andra jagade skurmoppen. Cooper tycker dom är jättefestliga, jag blir bara matt.

Bus i korgen

Onsdagen den 16/5-07
Cooper:
I går kväll var det dags för lydnadskursen igen, i regn, blåst och bara en plusgrad. Inte lätt att vara lydig då, är bara dom ... som är det. Det tråkigaste jag vet är att sitta och ligga på kommando, men nu har matte sagt att det är hon som bestämmer. Nu tänker jag anmäla matte till en lydnadskurs, där hon ska få sitta i ösregn i en timme. När jag säger fot ska hon stiga upp och gå bredvid mig hit och dit, undrar hur länge hon skulle stå ut. Jag skulle glömma köttbullarna hemma också.......

Torsdagen den 10/5-07
Idag har det varit så fint väder att ytterdörren stått öppen hela dan. Det är jättebra, för då har Cooper koll på dom som passerar vårt hus. Då ropar han till mig (om jag är hos valparna) och jag kan kasta mig ut och hjälpa honom att skrämma bort dom. Det funkar väldigt bra just nu, när matte målar i sovrummet, för då kan hon inte komma ut och bråka på oss, om vi ropar för mycket.
Rätt vad det var, blev Cooper väldigt högljudd. Det visade sig att husse och Roger var ute och gick med en kalv. Den skulle flytta från kalvstallet till ungdjursstallet.

På första parkett, när roger och husse flyttar kalvar.

Måndagen den 7/5-07
Nu har mina valpar blivit så stora, att dom klarar sig själva mellan målen. Då passar jag på att vara ute på tomten och skälla på joggare och cyklister. Inte så populärt hos matte o husse, men Cooper tycker det är coolt. Vad ska man annars hitta på, när man inte är ledig och kan gå på långpromenad.
Cooper sticker iväg på sina kurser, och då blir jag lite deppig, åtminstone när det är kursen som matte följer med på. Jag tycker hon kan hålla sig hemma och serva mig vid valplådan. Nu kan valparna stå på fyra ben och gunga fram och tillbaka, men kryper fortfarande, när dom ska förflytta sig. Alltså rätt lugnt än så länge!
Cooper:
Igår var det viltspårskurs igen. Jag var ganska säker på att det skulle gå bra, för jag hade tränat med Roger hemma i skogen och hittat spåret jättebra. Nu blev jag lite blyg igen när läraren skulle titta på, så första spåret gick inte så bra. Men sen fick jag försöka igen, med bara Roger, och då klarade jag det direkt. Måste försöka bli lite tuffare......En sak var kul, det var att vi tränade tillsammans med en jättesöt engelsk springer spaniel-tjej. Kanske var därför jag blev så förvirrad.....!!

Torsdagen den 3/5-07
Cooper:
I går kväll var det andra kurskvällen i Viltspår. Nu blev det inte så mycket spårat för min del, för Roger fick lära sig lägga spår och under tiden satt jag i bilen. Sen var det lite lydnadsträning (inte lika strängt som på Lydnadskursen med matte) och det gick bra. Förra gången sa ledaren till Roger, att jag var en LÅG hund (jag tycker själv att jag är rätt hög på benen??), men igår sa han att jag nog lurades lite grann och inte alls var så LÅG (var väl det jag sa).
Innan det var kurs, la matte och Roger ett kort spår med en bit lammstek. Hur lätt som helst!!

Söndagen den 29/4-07
Cooper:
I kväll var jag på min första kurskväll i Viltspår. Jag har ju hört hur kul Yatzy tycker att det är. Nu är ju jag lite blyg och försiktig, och det var många nya hundar och människor där. Väldigt mycket att titta på och spännande saker som hände. Tyvärr blev jag lite skraj när det sa Pang, gömde mig bakom Roger och tänkte på smällare. Sen skulle vi följa ett spår, men då var jag lite förvirrad, det var så många spår hit och dit. Då fick Roger gå ett spår i skogen och jag fick spåra upp honom, det gick jättebra. Nu måste jag lära mig att inte vara rädd för skott, bara att ta nya tag på onsdag kväll. Man kan ju inte bli expert på en gång eller......
I går gick jag och matte ner till Locknesjön och tittade på isen som nästan försvunnit (!)

Vid Locknesjön

Onsdagen den 25/4-07
***************************
OBS!! Jag har ny adress till min sida:
www.alicehemsida.se
***************************

Nu har matte lagt in nya bilder på mina valpar. Dom har blivit dubbelt så tunga på en vecka, men än har inte ögonen visat sig.

valparna, 1 vecka

Måndagen den 23/4-07
Cooper säger:
Det är ganska trist att vara pappa. Alice ligger där innanför grinden och pysslar med nåt som piper och smaskar. Matte tycker nog lite synd om mig, för idag när hon var och handlade köpte hon en valp till mig. Tyvärr piper den inte men man kan ruska om den, och springa runt med den. Det kan inte Alice med sina.....
I morgon ska jag på kurs igen, undrar vad vi ska göra då? Jag ska be matte ta med köttbullar, det får min kompis Yatzy när han är på kurs.

Kolla, min nya leksak!

Fredagen den 20/4-07
Oj, vad det är roligt men jobbigt att vara mamma. Mina barn äter och äter och äter.....däremellan försöker vi sova. Cooper verkar ha tråkigt, för matte sitter hos mig, och jobbar med datorn mest hela tiden. Hon tror säkert att jag inte klarar det här utan henne!! Tur att Cooper har Roger, som kan ta ut honom på "spring-tur".
Nu är matte så gott som färdig med uppdateringarna på min rätta sida. Nu väntar vi bara på att Jens ska lägga ut den på det där "nätet".

Torsdagen den 19/4-07
Här är lite fler bilder på mina barn, 1 dygn gamla.

Valparna, 1 dygn

Onsdagen den 18/4-07
Igår kväll kom mina och Coopers hemligheter ut. Det blev en kille och tre tjejer, jättesnygga. Dom klättrar och äter på mig hela tiden, men just nu sover dom. PS nu jobbar matte med uppdateringar till min rätta sida, tror att den snart kommer tillbaka. DS

Valparna har kommit

Lördagen den 14/4-07
Idag var vi in till stan på morgonen. Matte parkerade vid ett stort hus, sen kom det ut en tjej som droppade oss i ögonen. Sen satt vi bara och väntade och väntade. Jag undrade varför, men det visade sig efter ett tag. Då gick matte och jag in i huset och en gubbe tittade i mina ögon. Hade han aldrig sett hundögon nån gång, eller.....man kan ju undra eftersom han till och med var tvungen att lysa med en lampa för att se ordentligt. Sen fick jag gå ut till bilen igen och Cooper följde med matte. Eftersom det var så ensmat och trist passade jag på att hoppa runt i bilen tills den började tjuta. Kul va! Matte såg väldigt förvånad ut när dom kom tillbaka. Hon trodde säkert att en biltjuv varit i farten och att jag skrämt bort honom. Matte verkade i alla fall nöjd med att ha fått visa våra fina ögon, dom var U.A sa hon (vad nu det betyder).

Lördagen den 31/3-07
Jag hörde rätt, matte och jag for till stugan, bara vi två. Mysigt!! Tyvärr blev Cooper lite deppig hemma, fast han hade husse och Roger där. En av dagarna gick matte och jag upp på Sällsjöfjället (nästan ända upp) på snön som var alldeles hård. Jag såg min kompis Colin några gånger, när vi satt och solade på altanen. Sen fick matte för sig, att vi skulle ta en annan runda (vi behöver mycket motion båda två). Då gick det sämre för matte, för det var så mycket snö i skogen (och INGEN skare) så det blev djupa hål där hon gick.

Fin utsikt

Tisdagen den 27/3-07
I kväll har Cooper börjat sin kurs i vardagslydnad, verkligen behövligt tycker jag. Matte behöver också lära sig lite tips om hunduppfostran. Det gick visst ganska bra, för båda två, men matte måste bli lite tuffare och tydligare sa dom.
Det har varit jättefint väder här och man har kunnat springa uppe på snön utan att sjunka ner. Häromdan gick vi i ett skoterspår med Roger. Det där med springandet överlåter jag till Cooper just nu, men i morse försökte jag skrämma några gäss, det är rätt kul. Har hört nåt om att jag och matte ska åka till stugan i morgon, hoppas jag har hört rätt.

I skoterspåret

Fredagen den 23/3-07
Den här veckan har det hänt saker. Matte och husse har flyttat ut från sitt sovrum och bor nu i ett annat rum. Sen kom han, som brukar bygga hos oss, och började göra nya väggar. Nu håller han på med golvet. Vi får inte hjälpa till den här gången, tyvärr, matte har satt för grindar. Synd, för jag är väldigt bra på att hjälpa till.
I onsdags var Cooper till djursjukhuset och gjorde nåt som kallas röntgen. Dom knäppte kort på hur det ser ut inuti honom. Jag tror att han ser bra ut för han springer väldigt fort och verkar inte ha ont i sina leder. Men det där är viktiga saker säger matte, allrahelst nu, när min och Cooper hemlighet inte är nån hemlighet längre. Jag fick följa med och hämta honom och då tittade dom inne i mig också, fast inte på benen utan i magen, och där var hemligheterna (minst tre stycken). Matte är lite bekymrad och säger att det är en olyckshändelse, men jag vet inte det precis!

Fredagen den 9/3-07
Jag har varit i stugan med Cooper, matte och Caroline, där vi träffade vår trevlige kompis Colin. Sen gjorde vi också en utflykt till ett ställe jag varit förut med husse och matte. Man får gå i ett skoterspår för att komma dit. Som vanligt fanns det många spännande spår att undersöka. Cooper hade så bråttom hit och dit, att man kunde tro han var en förväxt lämmel. Själv är jag ganska behärskad nuförtiden (!!) Matte hade varmkorv med i en termos. Cooper och jag fick var sin (kunde lätt fått ner några till) och sen fick vi Frolic. Till det fick vi dricka korvvattnet från termosen, det var en höjdare. Nu är vi hemma igen och tar igen oss.

Fredagen den 9/3-07
Här är en bild från vår utflykt i Mårdis. Vi har ätit upp varmkorven och ska snart gå hem till stugan. Däruppe där vi satt hade snön tinat bort.

I Mårdis

Tisdagen den 6/3-07
Idag blev jag firad med sång av matte o husse, jag sjöng med själv också! Sen blev den en ovanligt rolig skogspromenad med matte, Roger och Cooper.

6 år

Fredagen den 2/3-07
Nu har den där tiden på året kommit, när matte sitter vid datorn och räknar och skriver och mumlar och räknar och skriver och..... .....nåt som kallas Bokslut. Är det slutet på en bok, i så fall väldigt långt slut, eller ett slut som aldrig tar slut, verkar det som! Vi hinner i alla fall gå en promenad varje dag. Matte och jag promenerar, och Cooper jagar fram över åkrarna i superfart. Man får passa sig, annars blir man överkörd. Häromdan hände det, men då härsknade jag till och jagade honom tills han bad om nåd. Matte säger att han är i en besvärlig ålder........OK, men lite rolig är han också, när han plockar fram tvätten och lägger ut den lite här och där. Då brukar jag heja på, men när matte kommer in och ser allt låtsas jag bli upprörd och säga till honom. Man måste försöka verka förståndig, när man snart är 6 år!

Fredagen den 23/2-07
Blev som jag trodde, matte, husse och Jan for ifrån oss, men nu är dom hemma igen. Dom åkte till Jans stuga i Ljusnedal, den känner jag till, för jag har varit där två gånger. Sen var dom på marknad i Röros. Vi hade det rätt bra tillsammans med Roger, och på natten fick vi följa med honom hem. Ska jag berätta en hemlis? Jag sov i hans vattensäng!! Men en av nätterna blev vi störda. Då ringde kossornas mjölkningsrobot och väckte oss mitt i natten. Den kunde inte mjölka som den skulle (ska inte den sova på natten??) och då blev vi tvungna att stiga upp, gå ut i kylan till bilen och åka hit. Tur att Roger kunde hjälpa roboten så vi fick åka tillbaka till den sköna vattensängen.

Måndagen den 19/2-07
Undrar vad som är på gång? Jan har kommit och jag tyckte jag hörde nåt om Röros. Ska dom lämna mig och Cooper ensamma hemma? Nu måste jag vakta matte ordentligt och se om hon packar nån väska. Ibland packar hon en väska till mig också, då kan man vara säker på att få följa med.

Måndagen den 12/2-07
Oj, vilka jobbiga dagar. Cooper och jag får inte vara tillsammans. Han tycker att jag luktar mycket intressant (som min kompis Rasmus brukar säga). När vi är ute måste en av oss vara kopplad, när vi är inne får vi sitta på var sin sida om en grind och på natten sover Cooper hos Roger. Vi funderar på att rymma.
Lite roligare är att matte och Jens lyckats hitta alla bitar och pusslat ihop min sida. Nu gäller det bara att den där saken som kallas "server" också blir hel.

Torsdagen den 8/2-07
Vi har jättekallt nu, blir bara korta turer. Inte för att det gör mig nåt, men matte är så frusen av sig. Igår kväll fick vi vara ensamma hemma, medan matte och husse åkte och grattade Mats. Dom fick visst jättegod tårta där, nog är det orättvist! Men nu är det inte värt att klaga på matte, för hon jobbar stenhårt tillsammans med Jens för att min sida snart ska vara tillbaka. Så håll ut alla mina vänner!!

Söndagen den 4/2-07
I dag var vi ute i skogen med matte. Vi skulle testa en ny stig, för matte ville inte gå tillbaka samma väg. Då kom vi ut på ett hygge (ett ställe där träden försvunnit) och där körde matte fast. Det var så mycket snö att hennes ben försvann, då kan ni ju förstå hur det var för Cooper och mig. Det var bara att vända, och sen blev det samma väg i alla fall.
Cooper är lite seg, jag tror han saknar sin kompis Cleo. I natt sover han hos Roger.

Fredagen den 2/2-07
Här har hänt en hel del. Jag har varit ute och rest (till mattes mamma i Bergsjö), kul, Cooper var hemma. Sen for vi till Matfors och hämtade mattes syster och hennes hund Cleo. Hon är precis lika busig som Cooper, man blir ganska matt. Dom brottades och jagade varann både ute och inne. Jag höll mig lite vid sidan om, för att inte bli överkörd. Det bästa var att jag fick sova hos matte för att det skulle bli lugnt på natten (jag gnällde lite för att hon skulle tycka synd om mig).

Cleo kollar sorkhål

Onsdagen den 10/1-07
Vilken tur jag hade idag! Jag fick följa med Roger till Ljusnedal, och det är en lång bilresa. Vi skulle köra dit en stor TV till Jan (till hans stuga), som han beställt i Östersund. Den var så stor att jag knappt fick plats i bilen. Cooper fick stanna hemma med matte och husse, hörde att han fortsatte med träningen, stackarn. Det var jättekul att träffa Jan, men vi stannade inte så länge (synd). Roger fick Jans gamla TV så jag fick trängas med en sån på hemvägen också. Det tar rätt mycket på krafterna att köra TVapparater hit och dit så nu vilar jag en stund.

Vila efter jobbig dag

Måndagen den 8/1-07
Idag fick jag följa med husse och Roger till stan. Ja, jag satt ju i bilen hela tiden, medans dom gjorde ärenden. Dom var bl.a på Granngården, där köpte dom kex och tuggben till mig och Cooper. Det är rätt så kul att sitta i bilen och spana, såg en jättestor hund, han gick fram till en annan bil där det fanns två hundar som höll på att spränga bilen för dom blev så upprörda(!!!). Själv viftade han på svansen och såg lite retsam ut. Jag skällde bara lite, eller rättare sagt, jag skrattade åt dom andra!
Här hemma var det visst mindre kul för Cooper, han var tvungen att ha koppelträning. Fick gå fram och tillbaka till stora vägen, i snigelfart. Ett stopp varje gång han drog i kopplet (nåt matte läst nånstans...kan det hjälpa?).

Måndagen den 1/1-07
Nu har vintern kommit tillbaka hos oss! Det har snöat både igår och idag. Cooper och jag har testat att springa och busa i snön. Konstigt nog, verkar dom som bor under snön ha kommit tillbaka igen, undrar var dom tog vägen den här tiden när snön var borta?
Inatt hörde vi jättesmällar och typiskt just när vi var ensamma (husse o matte var i lagårn och hjälpte en kossa, som skulle få en kalv). Cooper blev riktigt rädd och gömde sig under sängen. Jag har ju hört såna där raketer förut och är inte rädd för såna, men det här var rakt ovanför huset och det var inte kul. Som tur var, hörde husse också smällarna och kom in till oss. Det var vår granne som skickade upp raketerna, man tycker han kunde ha riktat dom åt nåt annat håll. Jag som sagt åt mina kompisar att här är tyst och lugnt!! Det slutade med att Cooper och jag fick sova med matte och husse, eftersom Cooper var skakig (tur för mig....).

Vinter igen!