Dagboken

Välkommen till min dagbok.
Här kommer, då och då, att berättas om små händelser som rör mig. Från och med juni 2014 är det Tina, Alice dotter, som sköter Dagboken.År 2001År 2002År 2003År 2004År 2005År 2006År 2007År 2008År 2009År 2010
År 2011År 2012År 2013År 2014År 2015År 2016Söndagen den 25/12-05
Jag önskar det vore julafton varje dag!! Det händer saker hela tiden, och luktar gott i köket (och under granen). Jag fick följa med Roger, när han skulle sköta om grannens hästar. Där passade jag på att jaga några katter, dom förstod inte att jag ville leka så det blev ett lätt tumult i sadelkammaren och sen kändes det bäst att sitta utanför ett tag. På eftermiddan gick Caroline och jag ut en stund på promenad. Sen var det dags för Husse och Roger att gå ut i lagårn, Matte tog fram en massa mat och jag fick vara med Caroline, Mats och Jens (vi fick inte störa Matte i köket, men jag tror hon ville vara ensam med maten, det skulle jag också vilja). Efter ett tag var det dags att äta, jag fick smaka av julskinkan och den rökta lammköttet (lite snålt tycker jag), men bordet fick stå kvar (det hade jag missuppfattat). Efter det kom det bästa, alla paketen som skulle öppnas. Jag hade kollat in dom tidigare på dan och det luktade gott om flera stycken, fick en påse tuggben av Mats och två påsar godis av Caroline. Av Jens fick jag en jätterolig pipanka, den höll mig i gång i flera timmar tills jag slocknade under bordet. Idag har jag tagit det lugnt, brottats lite med ankan och ätit några köttbullar. Under Bilder/2005/Vinter2005 finns bilder på mig när jag öppnar julpaket!

Julafton

Tisdagen den 20/12-05
Jobbiga dagar för en hungrig hund. Precis nu, när det luktar så gott i köket varje dag, har Matte fått för sig att jag behöver banta. Det var nån som sa att jag blivit "bred över ryggen", det är ju bara min muskulösa bröstkorg, som beror på alla stora ben jag bar omkring på när jag var liten. Ganska orättvist tycker jag, med tanke på att Matte t.o.m äter bord.
Om ni vill se lite nya bilder, kolla under Vinter 2005.

Lördagen den 17/12-05
Idag har det snöat hela dan, härligt fluffig snö som är rolig att springa omkring i. Igår kväll var det mindre roligt. Då fick jag vara ensam hemma, när dom andra åkte iväg med bilen för att äta julbord. Visst är det konstigt att man kan äta bord, är det tillåtet? När jag var liten och försökte äta upp några strumpor och kalsonger blev det ett himla liv.
Nu var det meningen att det skulle ligga en länk till en videosnutt här, men Matte får inte till det, så det blir en liten bild från videon istället.


Fredagen den 9/12-05
Det verkar som om alla mina nätkompisar ska åka till den där platsen som heter Stockholm. Synd att Matte o Husse åkte dit förra veckan, om dom åkt nu istället kunde ju jag följt med och träffat er alla. Men Matte säger att det är bara dom som ska ställas ut som får komma in där. Orättvist, tycker jag! Det där med att "ställas ut" borde ställas in!!

Söndagen den 4/12-05
Så där ja, nu får jag fortsätta.

Mycket tuggvänlig

Söndagen den 4/12-05
Nu är Matte o Husse hemma igen, det är skönt, men om dom tror att jag varit ledsen tror dom fel. Jag har haft jättekul med Roger, fick följa med honom till stan i hans bil för första gången. Sen har jag hjälpt honom med lite montering i nya kalvstallet. Jag fick i alla fall en leksak, som dom köpt i Stockholm, en pipande sko. Jag ser lite sammanbiten ut, för jag har fått order att ligga stilla och inte röra skon förrän kortet är färdigt.

Min nya leksak

Lördagen den 26/11-05
Nu sitter granen fast uppe på silons topp och lyser. Om man tittar noga, ser man Roger klättra ner på höger sida.

Granen på toppen.

Lördagen den 26/11-05
Sen sågade Roger av granen och den ramlade rakt över mig, det var tur jag hade reflexselen så dom såg vart jag tog vägen.

Var tog Alice vägen?

Lördagen den 26/11-05
Idag när jag och Matte skulle på skogspromenad följde Roger med. Han skulle ta en gran och sätta fast uppe på silons topp. Om ni inte vet vad en silo är, kan jag berätta att det är en jättestor burk, som är fylld med mat till kossorna. Det var väldigt svårt att hitta en gran som passade, en del var för korta, andra hade bara grenar på ena sidan. Till slut bestämde vi oss för den som var minst ful.

Nu gäller det att hitta en gran.

Söndagen den 20/11-05
Ja, nu kan man kanske säga att vintern är här. Igår när jag var ute och sprang fastnade snön i min päls, så det blev ett helt gäng snöbollar som hängde och dinglade där. Roger fick hjälpa mig att ta bort dom största, resten fixade jag själv.

Snöbollarna på bron har suttit i min päls.

Söndagen den 20/11-05
Och så här mycket är det ute på åkrarna!

Visst är det härligt med vinter.

Onsdagen den 16/11-05
Tänkte visa att det kommit lite snö här. Hoppas det snart blir mera. det blir så roliga promenader då.

Lite nysnö.

Fredagen den 11/11-05
Husse har köpt en reflex-sele åt mig. Bra att ha nu när det är lite skumt på morgon-vändan och blir så fort mörkt på eftermiddan. Tycker jag ser ganska snygg ut i den, om jag får säga det själv.

Min nya sele.

Onsdagen den 9/11-05
Nu har vi kommit hem från stugan. Igår gick vi en tur på fjället, där blåste så mycket att jag fick hålla emot så att inte husse skulle blåsa bort (se bilden). Idag har jag mest latat mig och kollat på Matte o Husse när dom städade stugan. Dom påstår att det mesta var hår ifrån mig, fräckt va!

I snålblåsten på Sällsjöfjället.

Lördagen den 5/11-05
Händelserik dag! Först gick Matte och jag på vår vanliga skogrunda. När vi kom hem fick vi besök av Caroline, med mamma och lillebror och en liten valp (som jag tror heter Tjabo). Valpen var rätt skojig, ville leka hela tiden. Lillbrorsan sparkade boll med mig, hade så kul att jag glömde bort att jag egentligen inte gillar den. Sen hade jag tänkt mig en liten tupplur medan Matte var i lagårn, men då kom Frida hit och då måste man ju ställa upp och leka en stund till.

Valpen Tjabo

Onsdagen den 2/11-05
Matte och jag var på skogspromenad igår, rättare sagt Matte promenerade och jag sprang omkring. Tråkigt nog har all snö försvunnit, men mitt folk är glada för dom håller på att gräva upp hela slänten nedanför huset och ut i kohagen. Där ska dom lägga ner en slang och sen ska vi få varmt i huset från slangen säger dom. Verkar väldigt konstigt, kunde dom inte lägga slangen i källaren istället för att gräva sönder kossornas mat. Det var i alla fall kul i skogen och om en stund ska vi dit igen. Vi hörs!

Kul i skogen

Onsdagen den 26/10-05
Igår sov jag nästan hela dan, tog igen mig efter resan och kalaset, men idag blev det fart på mig när jag kom ut. Det hade snöat under natten och jag måste fort ut och hoppa och gräva. Det var bara jag som uppskattade snöfallet, dom andra i familjen bara suckade. Visst är det konstigt!

..och vad hittar jag här?

Torsdagen den 20/10-05
Vi ska åka bort i helgen och gratta en som fyller 90 år. Undra hur många hundår det är? I alla fall fick Matte för sig att jag skulle bada. Det luktade hund om mig, sa hon. Ja, är det så konstigt, jag är ju en hund. Nu anade jag oråd när hon ropade på mig från badrummet, så jag försökte göra mig så liten som möjligt och smyga ner från min utkiksplats i trappen och gömma mig, men Matte ser så bra sen hon skaffade glasögon så jag hade inte en chans. Bara hon inte kommer på att jag behöver trimmas också!!

Söndagen den 16/10-05
Igår skulle hela familjen åka till ett café uppe i ett torn (fullt med varmt vatten!). Va kul tänkte jag, men gissa var jag fick sitta under tiden - i bilen. Tur att det fanns mycket att titta på, på parkeringen. Många stora och små människor passerade bilen. Till slut kom min familj tillbaka och dom var torra allesammans, måste ha missuppfattat det där med vattnet.

Termosen Arctura

Fredagen den 14/10-05
Vilken tur jag hade idag, när mina kompisar Frida o Ida hälsade på. Vi lekte ute och hade jättekul. Mera bilder finns i albumet Hösten 2005.

Frida och Ida leker med mig

Onsdagen den 12/10-05
Idag gick Matte o jag på skogspromenad. Det fanns jättemånga stigar att välja på, och jag fick springa som jag ville. På ett ställe såg vi en ekorre, men den var för snabb för mig. Sen hittade vi ett stort stenröse, som jag klättrade upp på. En lyckad promenad tycker jag.

Livat i skogen

Söndagen den 9/10-05
Alla vet väl hur kul jag tycker att det är att skrämma gäss. Idag lyckades jag få bort en jätteflock. Jag sprang så öronen stod rakt ut, sa Matte.

Jagar gäss på flykten

Lördagen den 8/10-05
Idag har vi haft trevligt främmande från Norge (är det långt bort?), en tjej som heter Mari. Jag gillade henne och jag tror jag skötte mig ganska bra.
Ikväll, när Matte o Husse skulle se en film på TV, fick jag upp ett spännande spår i rummet intill. Jag sprang runt o sniffade under nästan hela filmen och nu måste jag vila min näsa. Undrar vad det kan vara som luktar så intressant? Matte är rädd att det kommit in en mus i huset, men den tar jag hand om , om den visar sig!

Onsdagen den 5/10-05
Vilken händelserik dag! På morgonen dök det upp två snickare, som skulle byta vår ytterdörr. Jag var snabbt där för att kolla att allt gick rätt till. Sen åkte jag o Matte upp till fam Zäll med en massa plastbunkar och hinkar. Dom lämnade vi där (??) och jag fick leka en stund med Sting o Kalle. Elvis kom ut efter en stund, men han var på dåligt humör tror jag. På kvällen försvann Matte (det gör hon varje onsdagkväll) och sen försvann Husse också. Då blev jag lite putt, men han kom snart tillbaka, med alla bunkarna o hinkarna fulla med härliga dofter. Det var en gris sa dom, konstigt tycker jag. När Matte kom hem åkte allt det goda ner i plastpåsar och sen iväg till frysboxen som vanligt. Är det samma som att gräva ner skatterna tro?

Måndagen den 3/10-05
Idag var Matte på foto-humör. Hon knäppte bilder på träd och löv och förstås på mig.

Måste du ta så många bilder på mig, Matte?

Söndagen den 2/10-05
Mmmm, pölsan var god. Tyvärr åkte det mesta ner i frysboxen (som vanligt). Köttbenen bar Husse ut innan jag hann göra en attack mot köksskåpet. Idag var Matte o jag ute i skogen. Matte skulle knäppa en fin höstbild till Länsmansgårdens hemsida. Efter mycket om och men hittade hon en fin vy, men när hon skulle knäppa bilden var batterierna i kameran slut (inte första gången det händer). Det var bara att gå hem igen. I morgon gör vi ett nytt försök.

Lördagen den 1/10-05
Idag har det luktat gott i hela huset, Matte har städat frysen och kokat kött till pölsa. Tror ni jag är jättemätt nu? Fel, jag har bara fått smaka pyttelite och man blir ju inte mätt på lukten. Såg att det hamnade en massa ben i soppåsen, undrar om man kan få upp skåpdörren innan dom bär ut påsen till soptunnan?! Återkommer och berättar!

Fredagen den 23/9-05
Det är rätt kul att bo på en bondgård, det händer så mycket roligt. Som t.ex. idag , när jag fick åka tröska med Roger. Jag sitter och håller koll så han kör rakt och fint.

Här kommer jag och Roger!

Måndagen den 19/9-05
Igår var det dags för mera lingonplockning, jag tror Matte har fått lingon på hjärnan. Inte mig emot, om jag får vara i skogen, där finns så många spännande lukter. Älgarna har gömt sig, det är nåt som kallas älgjakt nu, men man hittar spännande "högar" dom lämnat efter sig. Själv jagar jag aldrig älgar, det är häftigare med fåglar.

Fredagen den 16/9-05
Nu har jag upptäckt nåt mer som är gott: lingon. Matte o jag gick upp i skogen idag för att matte skulle plocka nåt som heter lingon. Jag visste inte vad det var (då) men det är alltid kul i skogen. Vi hittade massor av röda goda bär och på nåt konstigt vis skulle matte alltid plocka på den stubbe som jag hittade. Blev lite trångt där och det blev jag som fick flytta på mig, men jag hörde matte säga till Roger ikväll att jag kanske kan bli en lingonhund - en som letar lingonställen. Bra, va!

Så här många lingon plockade jag o Matte, plus några som jag åt upp.

Torsdagen den 15/9-05
Idag tar jag det lugnt. Fick följa med till buss-stationen i stan, Jan åker vidare till Ö-vik. Jag har haft kul i fjällen igen. Stötte upp två ripor på Västerfjället. När vi var uppe på toppen blåste det så mycket att Matte blev rädd att jag skulle blåsa bort. Jag var inte det minsta orolig, men hon fick hålla fast i mig en stund så hon lugnade ner sig. Jag lyckades skrämma upp en lämmel riktigt mycket, han låg på rygg, sprattlade med benen och pep om nåd, men Husse ryckte in och räddade honom. Knäppt, ska jag aldrig lyckas knipa en utan att mitt folk lägger sig i.

Söndagen den 11/9-05
Nu bär det av till stugan igen! Nu ska Husse o Jan följa med. Hoppas det blir lika kul som förra gången, kanske riporna finns kvar. Det verkar bli mycket god mat, Matte har skrivet en lång lista.
Dom säger här att jag är så nyfiken, men hur ska man annars få se och lära sig saker. Tur att jag kan bli så lång......

Hänt på gården....

Tisdagen den 6/9-05
Nu är jag hemma igen efter nåra roliga dagar i stugan och på fjället. Jag har sett massor av renar, dom bor däruppe men ville inte träffa oss. Första dan, på hemvägen, kom det två dumma hundar o överföll mig. Såna borde inte få gå lösa! Andra dan såg jag en ekorre, och tredje dan skrämde jag upp ett gäng roliga fåglar (ripor, sa Matte). Man kan också bada i fjällbäckar, som ni kan se på bilden. Tyvärr blev jag utsatt för trimning sista kvällen, det kunde Matte hoppat över tycker jag.

Första bäckbadet, gott vatten.

Torsdagen den 1/9-05
Nu vet jag varför det är så bråttom med bärplockningen. Vi ska till stugan några dar. Hoppas det är lämmelår i år också!
Ikväll hade jag tur. Matte fixade fötterna på Roger och då såg jag att dom sneglade lite på mina tassar. Jag smög därifrån så försiktig som möjligt, men då hörde jag Roger säga att jag kanske behövde "tofflor" i fjällen. Faran över för den här gången!

Söndagen den 28/8-05
Idag har Matte plockat vinbär, hon säger att det är bråttom om hon ska hinna innan helgen. Vad ska hon göra då, hon ska väl inte åka bort igen? Jag har allvarliga funderingar på att sätta koppel på Matte, så hon inte springer bort.

Fredagen den 26/8-05
Tjoho, nu har Matte o Husse kommit hem! Vad glada dom blev , när jag sprang ut och hälsade dom välkomna med hopp o pussar. Dom beundrade min fina frisbee och den gula fläcken i pannan, som jag råkade få när jag hjälpte målaren. Det är tydligen nyttigt för hundägare att vara borta från sin hund ett tag, för då lär dom sig uppskatta en mycket bättre (och bryr sig inte om små baggisar som målarfärg).

Måndagen den 22/8-05
Som jag trodde, nu har Jens också åkt. Idag har jag i allafall kört traktor och hjälpt till att måla huset.

Söndagen den 21/8-05
Idag har det varit mycket att göra. Först hjälpte jag Roger och Jens att göra "Ko-ägg" - jag körde en hel del traktor. Efter det "råkade" mina ben springa ned till vägen, för det kom två roliga hundar förbi - Jens blev jättesur på mig (det var ju inte mitt fel). Sedan kom grann-tjejerna förbi och gav mig en helt egen frisbee, Får be Matte ta en bild på den sedan när hon kommer tbax. Till middag bjöd Jens mig på Potatis och Pölsa. Ikväll har jag varit ute och rastat Jens en del, han behövde lite motion efter all Pölsa.

Lördagen den 20/8-05
Som jag misstänkte... Matte och Husse har stuckit iväg och lämnat mig ensam med Jens och Roger! Hur ska detta gå, jag tror jag lägger mig i hallen och vaktar så att inte de också åker...

Fredagen den 19/8-05
Nu har Roger och Jens kommit hem från sin resa i grekiska ö-världen. Jag blev förstås jätteglad att se dom igen! Men nu anar jag oråd. Har inte Matte stökat onormalt med kläder sista dagarna, dom tror kanske inte att jag märker nåt, men det gör jag. Tycker också att Matte kramar o pussar mig mer än vanligt. Det här verkar inte bra, fortsättning följer.........

Fredagen den 12/8-05
Det har varit dåligt med promenader ett tag, det regnar hela tiden, men ikväll gick vi ut Matte o jag. Vi gick ner över åkrarna och där var ett gäng tranor. Matte sa att jag fick skrämma bort dom. Först smög vi på dom och sen satte jag fart, min racerfart, men dom hann förstås flyga innan jag nådde fram. Kul var det i alla fall, och jag kollade noga på marken där dom hade hållit till. Sen fortsatte vi vår runda, men när vi hade 1 km kvar började det regna igen. Då ringde Matte efter Husse, som kom med bilen. Fånigt va, inte hade det gjort mig nåt om jag gått hem i ösregn.

Söndagen den 7/8-05
Jag har tur, som har så snälla kompisar. I förra veckan kom en granntjej, Frida, (som brukar komma och leka med mig) hit med en present hon hade köpt åt mig: En jättefin prydnadshund, som var väldigt lik mig (!!). Idag kom Caroline hit, och av henne fick jag en varmkorv med bröd, som inte går att äta, men som piper förskräckligt om man biter i den.

Söndagen den 31/7-05
Nu var det länge sen jag skrev, har inte hänt så mycket, bara det vanliga. Matte försöker träna bort mitt skällande, men hon säger att jag är ohjälplig. Jag vill ju bara hälsa på alla som passerar. Ibland säger jag att dom inte får cykla på "vår" väg och eftersom dom försvinner verkar det som om dom lyder. Borde inte mitt folk vara tacksamma istället för att klaga? Inatt var det några katter som bråkade utanför vårt hus och då var jag tvungen att säga till dom, men då kom Matte och sa att jag skulle vara tyst och sova. Inte lätt att vara vakthund!

Lördagen den 23/7-05
Det regnar och regnar, men det gör inte så mycket för idag har jag en sov-dag. Igår var det däremot full rulle. Jag hjälpte Roger med en ny hage uppe på Ringve, där Elvis, Sting o Kalle bor. Efter ett tag upptäckte Sting o Kalle mig, och då blev det full fart. Vi lekte o busade i flera timmar, så till slut blev jag glad när Husse dök upp med traktorn och jag fick åka hem i den.

Söndagen den 17/7-05
Ikväll var Mats och Caroline här, då fick jag en sko av Mats. En sko, som man FICK bita i och äta upp. Jag knöt upp skoremmarna på en gång, sen "rejsa" jag runt några varv och kastade den hit och dit, och nu ser den lite annorlunda ut!

Söndagen den 10/7-05
Här jobbas det i värmen! Matte målar fönster varje dag, verkar aldrig ta slut det jobbet, och Husse o Roger o Caroline gör såna där ko-ägg hela dagarna. Att kor äter så mycket!! Själv ligger jag mest stilla och tittar på Matte, ibland ligger jag med huvudet under en säng, det svalkar lite. Igår var vi ner till sjön en stund, det var skönt. Jag har inte orkat göra nåt bus på några dar, men vänta bara......

Tisdagen den 5/7-05
Det är svårt att förstå sig på Matte. Ikväll när hon städade tänkte jag att jag skulle hjälpa till. Varför inte städa papperkorgen i Jens rum, tänkte jag. Sagt o gjort, först sorterade jag lite papper, sen hittade jag en halvfull tandcremestub. Då kom jag att tänka på min web-kompis Rasmus , som borstar tänderna varje kväll. Det var rätt svårt att få upp korken, men precis när jag lyckats, och som bäst höll på att känna på smaken, kom Matte in. Oj,oj det var inte roligt, hon hade ingen förståelse för mitt arbete! Nu sitter jag på bron tycker synd om mig själv.

Onsdagen den 29/6-05
Jag har varit i fjällstugan tre dar med Matte o Caroline. Först var det mycket regnande och då satt dom andra och la pussel hela tiden, inte så kul för mig. Men idag gick vi en 4-timmars tur på fjället. Lyckat fika (pastasallad) i Stenhyddan (raststuga) och sen knep jag en lämmel på vägen hem. Tyvärr fick jag inte behålla den, vad har "folket" emot såna roliga djur?

Fredagen den 24/6-05
Nu är det Midsommarafton och hela min "flock" är samlad. Vi ska också fira att Caroline o jag är färdiga på hygget, Matte firar att hon inte behöver duscha mig två gånger om dan, säger hon. Igår gjorde jag mitt bästa att komma undan en midsommarkrans, men Matte ville absolut ha en bild på mig att sätta ut på min sida som midsommarhälsning. Vad gör man inte för sin Matte!

Måndagen den 20/6-05
Caroline och jag jobbar vidare på hygget. Oj, va mycket mygg det är där, tur att man har tjock päls. Ibland lyckas jag ta nån. Varmt är det också, men det finns ju, som bekant, många surhål att ligga och svalka sig i.

Fredagen den 17/6-05
Igår körde vi kvigor till Börön, så Caroline fick klara sig själv på hygget. Jag fick åka traktor hem. Men idag har jag varit med Caroline igen. Nu har vi kommit nära en bäck, och där passade jag på att ta ett dopp. Sen råkade jag gräva efter sork och ni kan ju föreställa er hur jag såg ut efter det. Inte för att jag bryr mig, men det finns ju dom som inte gillar jordiga hundar......

Onsdagen den 15/6-05
Ännu en heldag i skogen. Va mycket träd vi kommer att få. Det var rätt varmt på hygget, så jag avslutade dagen med ett gyttjebad. Skööönt (men det tyckte inte Matte)

Tisdagen den 14/6-05
Nu är jag helt slut, ligger på sängen helt utslagen. Har hjälpt Caroline med plantsättning på ett hygge i skogen. Hon gräver ner pyttesmå tallar och jag kollar att det blir riktigt gjort. Först tänkte jag hämta tillbaka dom, men det var inte tillåtet. Då övergick jag till sorkkontroll i stället. Imorgon fortsätter vi, så nu måste jag ladda upp mig.

Måndagen den 13/6-05
Det är mycket jobb nu. Roger o jag har gjort iordning en stor hage för kvigor. Jag kollade mest på sorkhål och eftersom det var rätt blött i gräset fastnade det mycket jord på mig. Det blev att duscha när vi kom hem. Gissa HUR vi kom hem: Med TRAKTOR.

Onsdagen den 8/6-05
Idag har jag hjälpt till att släppa ut kossorna på grönbete. Jag skällde ut dom, när dom sprang för fort, men konstigt nog verkade det gå ännu fortare då. Efter ett tag hade dom lugnat ner sig och börjat äta maskrosor, kossor gör så!

Tisdagen den 7/6-05
Ikväll var jag och mina kompisar Sting o Kalle på skogspromenad med våra Mattar. Kalle är pytteliten, men springer väldigt fort (nästan lika fort som jag). Sting o jag hade jättekul tillsammans, Kalle körde sitt eget race. Hoppas det blir fler kvällsturer framöver.

Torsdagen den 2/6-05
Ojoj, idag har jag varit olydig säger dom. Två gånger har jag sprungit ut på vägen, en gång när en trevlig stavgångare gick förbi o den andra gången när en tjusig pudelkille med husse passerade. Jag försökte faktiskt hålla emot, men benen bara sprang ner av sig själv. Har nån ett tips hur jag ska klara det här?

Tisdagen den 31/5-05
Här hemma händer saker. Folk skrapar och målar på vårt hus. Dom är trevliga och när dom lämnar bildörren öppen brukar jag försöka hoppa in. Måste ju kolla på alla spännande saker som finns därinne. Men Matte är inte så förtjust, hon vill inte ha en gul hund säger hon.

Tisdagen den 24/5-05
Nu är jag hemma igen! Matte o jag har varit på rundresa till släkten. I Matfors fick jag träffa islandshästen Aron, vi gjorde en skogsutflykt tillsammans. Han var bussig o väntade på mig, när jag kollade upp intressanta dofter vid vägkanten, men han ville inte hoppa o busa med mig. I Bergsjö träffade jag en retsam katt, som följde efter mig och fräste, precis som om hon ägde vägen!! Jag har fått god mat (lasagne m.m) och när vi var på väg hem "hittade" jag Jens vid en mack...konstigt va!

Torsdagen den 12/5-05
Nu har jag hjälpt Husse o Roger att städa runt huset o lagårn. Sen passade jag på att åka med i traktorn.

Söndagen den 8/5-05
Vilken rolig och jobbig dag. Matte o jag har varit på trimkurs. Det var Matte som "kursade" och jag skulle sitta o stå stilla o bli trimmad. Det var kul att träffa nya kompisar, men väldigt jobbigt att det tog sån tid. Jag gäspade flera gånger o hoppades att Matte skulle förstå vinken.

Fredagen den 6/5-05
Nu har jag och Husse kört bort alla lövhögarna, jag hjälpte till med traktorkörningen. Det är jätteroligt att åka traktor och jag har blivit väldigt bra på att hoppa upp i den alldeles själv.

Lördagen den 30/4-05
Idag har det regnat, så det blev ingen lång promenad (berodde inte på mig). Matte målar o målar, hoppas badrummet snart är klart. Ikväll smäller det mycket ute, låter kul o spännade tycker jag.

Torsdagen den 28/4-05
Nu är jag hemma igen, efter några roliga dagar. När vi kom till Ö-vik hittade jag en pip-leksak som Jan köpt till mig. Den såg ut som ett kycklingben,men tyvärr pep den inte så länge efter att jag lekt med det en stund. Sen åkte vi ut till Bäckfjärden och där hände en pinsam sak: När jag kollat runt huset nåra varv , tyckte jag det var dags att kolla under huset. Hittade ett smalt hål under trappen och ålade mig in snabbt innan Matte märkte nåt. Efter ett tag var det dags att åka därifrån och gissa om jag blev förvånad när hålet hade blivit mindre och jag inte kom ut. Efter mycket stökande o bökande lyckades Matte o Husse dra ut mig därifrån. Att jag alltid ska göra bort mig!

Söndagen den 24/4-05
Nu är det dags för bilåkande igen. Hörde att vi skulle åka till Ö-vik imorgon. Hoppas dom inte glömmer mig, tänker hålla mig nära ytterdörren. Vi får se om jag har nåt kul att berätta när vi kommer hem.

Onsdagen den 20/4-05
Två dagar till i stugan, med utflykter. Igår gick vi upp på Sällsjöfjället, det gick jättebra att springa på skaren. Vi stannade till vid Stenhyddan, som ligger 1067 m över havet (sa Husse, men jag såg inget hav). Idag gick vi till Järvdalsbodarna. Det var massor av härliga lukter i skogen, som jag gärna velat följa upp, men jag var tvungen att vara kopplad (sa Matte). Förstår inte varför, jag som är så lydig??? På vägen hem råkade jag plurra i ett myrhål!

Onsdagen den 13/4-05
Nu är jag hemma igen, efter några jobbiga dar i stugan. Vi gjorde utflykter upp på fjället både igår o idag. Igår höll jag på att plumsa i en vak. Husse o Matte ropade att jag skulle gå därifrån, men jag ville bara kolla hur nära kanten man kunde gå (tur att bara huvudet o frambenen åkte ner). Idag fick jag upp ett spännande spår, när dom andra satt o fikade. Det måste ha varit ett monster där under snön, för det gjorde ont i nosen när jag kom för nära. Kanske det var en lymmel?

Torsdagen den 7/4-05
Igår fick jag en jättekul present av Roger: En alldeles egen höna (rätt ful), som jag får kasta upp i luften o bita hur mycket som helst, till skillnad från Mattes hönor (lika fula), som jag INTE ALLS får jaga. Den piper lika mycket som en lämmel, när man biter på den.

Torsdagen den 24/3-05
Här är det rätt livat! Hela veckan har olika "gubbar" varit här och rotat och rivet i Matte o Husses badrum, nu finns ingenting kvar! Jag har hjälpt till (tycker jag), men Matte säger att jag drar omkring sågspån i hela huset. Undrar vad som händer nästa vecka?

Måndagen den 14/3-05
Det har varit sportlov, och Caroline har bott hos oss en vecka. Det har varit jättekul, men jobbigt (vi har tränat konster varje dag). Sen har vi gjort några utflykter: En dag var vi ute på isen, en annan dag uppe i skogen och grillade korv (mums).

Söndagen den 6/3-05
Idag fyller jag 4 år! Fick ett tuggben i present av Husse, och Matte bjöd på Morotsbakelse med leverpastejfyllning. Klart godkänt!

Torsdagen den 3/3-05
Jag är helt slut, har varit i fjällen igen. Husse o Matte åkte skidor och jag sprang i skoterspåret med tolklinan på. Husse sa hela tiden: FRAMÅT, FRAMÅT. Jag tycker jag var väldigt framåt då jag kollade alla harspår på båda sidor skoterspåret. Förstår inte vad han yrade om! Sen stannade vi vid en tjärn uppe på fjället och där åt jag varmkorv, en o annan Frolic och lite kaksmulor. Efter det åkte vi tillbaka till bilen, då fick jag springa ännu mera FRAMÅT, för det var nerför hela tiden. Jag tvärstannade några gånger för att slicka mig i ...., ja ni förstår, men då höll Husse på att köra på mig. Jag tycker han borde träna tolkning lite mer!

Onsdagen den 23/2-05
Nu är jag hemma igen. Det var mycket snö i Mårdis, och jag försökte gräva fram en o annan lämmel. Matte o jag tränade tolkning, med nya utrustningen. Tyckte det gick rätt bra, lyckades få Matte på fall nästan direkt!

Lördagen den 19/2-05
Roger har varit i Duved och köpt tolkbälte och lina till mig. Matte ville testa det på kvällen. Hon trodde jag skulle ha svårt att fatta, att jag skulle springa före och hålla linan sträckt (brukar ofta springa ut i bushen när jag känner för det). Just när vi rundade hörnet på lagårn, kom en räv springande. Gissa om jag kunde hålla linan sträckt!!

Torsdagen den 17/2-05
Nu har vi fått ännu mera snö, lös och härligt "fluffig" när man plöjer genom drivorna. Matte har berättat att vi ska till stugan i fjällen till veckan, det blir jättekul. Undrar om dom där "lymlarna" bor i snön?

Söndagen den 13/2-05
Idag har Matte varit på Folkets Hus och lyssnat på Barbro "Hundskolan" Börjesson. Hon tyckte det var mycket givande och jag hoppas hon blir en lydigare Matte nu.

Fredagen den 11/2-05
Min vän Sting rymmer nästan varje dag för att hälsa på. Jag tror han är förtjust i mig!

Torsdagen den 3/2-05
Tyvärr, kom det ingen buss. Dom som skulle komma hade hört talas om nån "ko-sjukdom" i Jämtland, och då ville dom inte få smitta på sina kor. Våra kor är i alla fall friska, det har jag sett. Kanske vi får besök lite senare.
Det var kul med resan i helgen, men precis som jag misstänkte fick jag sitta i bilen när dom andra åt god mat. Tog igen det senare (tror att Matte hade lite dåligt samvete).

Fredagen den 28/1-05
Jag har hört rykten om att jag ska ut och åka bil. Det blir kul. Undrar om dom tänkt på att beställa mat åt mig också? Får väl sitta och vänta i bilen , som vanligt! Ska i alla fall bli kul att träffa "släkten".
Jag återkommer med rapport om busslasten med ko-folk.

Tisdagen den 18/1-05
Det händer inte så mycket nu på dagarna. Jag kör mina vanliga race runt huset. Ibland smyger jag ner till grannens hög med slaktavfall, sen brukar jag skälla på några joggare, jaga en katt eller annat kul. Det är lite klent med skogspromenaderna, för Matte gillar inte all is på småvägarna. Fick faktiskt en sladd själv, när jag sprang lite för fort igår.

Torsdagen den 13/1-05
Hejsan! Nu är min nya Bildsida färdig, hoppas ni gillar den!

Lördagen den 8/1-05
Nu känns det lite ensamt och tråkigt. Jan har åkt hem, Jens har åkt hem, Roger är i fjällen, Mats och Caroline är hemma hos sig. Visserligen hittade jag o Matte en ny stig idag, men det är roligast när alla är här!
Hoppas det är många som skriver i min Gästbok det här året. Min Bildsida ska göras om, det blir en överraskning!