Dagboken

Välkommen till min dagbok.
Här kommer, då och då, att berättas om små händelser som rör mig. Från och med juni 2014 är det Tina, Alice dotter, som sköter Dagboken.År 2001År 2002År 2003År 2004År 2005År 2006År 2007År 2008År 2009År 2010
År 2011År 2012År 2013År 2014År 2015År 2016Måndagen den 27/12-04
Det är jättekul med Jul, jag fick många goda paket! Jag "nosade" in dom redan kvällen innan, när dom låg under granen och det var jättesvårt att hålla sig därifrån. Om nåra dar kommer Jan, då kanske jag får ännu mer paket!

Måndagen den 20/12-04
Nu väntar jag på Tomten, hoppas jag får många paket att bita sönder...nej, jag menar öppna! Sen väntar jag på Jens också, det var länge sen vi träffades. Matte är inte så kul just nu, lagar en massa mat som inte jag får smaka. Sen stoppar hon det i frysen och där gör det ju ingen nytta.

Onsdagen den 8/12-04
Jaha, nu har all snö regnat bort, visst är det typiskt! Just nu känns det rätt visset, jag har bara gått ner ett halvt kilo, snön är borta och jag får banner för att jag skäller så mycket. Som i kväll t.ex. satt jag ute på gården i mörkret och spanade, rätt mysigt, då hörde jag min kompis Sting skälla uppifrån sin gård: "Alice, hör du mig så svara!" - då svarade jag så klart:"Tjenare Sting, här sitter jag". Då stack förstås Matte ut huvut och sa att jag måste komma in, och inte sitta och skälla rakt ut i mörkret. Hon fattar ju ingenting!

Måndagen den 29/11-04
Oj, vad kul det är att vara ute nu. Det blir mycket "leka plogbil" på promenaderna. Igår lyckades jag gräva mig ner så djup att bara svansen stack upp. Enda tråkiga nu är att jag måste banta igen, hoppas det räcker med motion!

Söndagen den 14/11-04
Var till Mårdis igår med Matte o Husse. Där var det alldeles vitt av snö, och jag blev så glad att jag sprang 10 varv runt stugan. Idag har det kommit snö här hemma också, äntligen verkar det bli vinter!

Tisdagen den 26/10-04
Nu är jag hemma igen, efter en lång, lång resa. Först åkte vi bil, sen åkte vi mera bil och så höll det på ganska länge. Gjorde inte så mycket för jag gillar att åka bil och jag fick Frolic (kunde det vara mutor?). Sen kom vi till Örebro, och där var det kul, ett nytt hus att utforska, men "folket" kände jag igen. Tyvärr var vi tvungna att åka när jag började känna mig hemma. Nu blev det Sundsvall och sen Ö-vik. Kul att träffa Jens och Jan, lite skogspromenader hann vi med innan Matte och Husse och Roger packade bilen igen (suck) och åkte hem. Vad dom har bråttom hela tiden, man hinner inte "nosa in" sig. Nästa gång ska jag bestämma farten!

Onsdagen den 20/10-04
Ikväll har Matte o Husse packat väskor. Känns lite oroväckande, trots att jag såg min mat i en kasse. Hoppas dom kommer ihåg mig! Ska se till att jag ligger nära ytterdörren imorgon.

Onsdagen den 6/10-04
En del dagar kan det hända mycket, som i dag. Först fick jag träffa snickarns hund, en labradorkille som var rätt trevlig, sen fick jag följa med Roger till stan och hämta takplåt (fick beröm för att jag skötte mig så bra!!) och till sist såg Matte o jag en älg när vi skulle på skogspromenad (nu har äntligen Matte kommit loss med skogsturer igen). Nu känner jag mig rysligt trött av alla intryck, Gonatt!

Måndagen den 27/9-04
Idag har 2 granntjejer varit här och lekt med mig. Dom kastade boll och vi sprang runt och jag gjorde lite konster. Tyvärr har jag glömt vad dom heter, men jag ska fråga nästa gång dom kommer hit.

Torsdagen den 23/9-04
Oj, vad det regnar mycket! Det blir inte så många promenader just nu - jag längtar efter VINTERN!!

Måndagen den 30/8-04
Jag har varit i Mårdis en vecka med Matte, Annalena och Elinor. Vi gick långa turer på fjället (god matsäck), men det bästa var alla lymmlar - jag menar lämmlar - dom var jätteroliga. Förstår inte varför Matte blev så upprörd, när jag lekte med dom. Dom pep så kul när man fångade dom.

Tisdagen den 3/8-04
Vi har haft besök av "Falkarna". Jag lekte med Arvid och Erik, och på natten trängdes jag med Arvid i en jättesmal säng, det var knappt Arvid fick plats.

Torsdagen den 29/7-04
Caroline, Matte och jag har varit i Mårdis 2 dar. På onsdan latade vi oss och jag tog ett iskallt dopp, men på torsdan körde vi hårt med en tur runt Sällsjöfjället. Vi såg en fågelunge, en ren och en död lämmel. Vi hörde också en "Fridstörare", men i fågelboken kallades den Ljungpipare. Det bjöds på rätt gott fika vid Stenhyddan (kotletter).

Fredagen den 23/7-04
Idag åkte jag och Roger iväg med traktorn, jag satt på min vanliga plats förstås, för att stänga en hage åt kvigorna på Ringve. Roger fixade stängslet och jag passade på att reta en av kvigorna lite lätt. Jag studsade och skällde och tyckte jag var rätt tuff, men sen blev det mer än pinsamt: Hon kom farande som ett arg bi och jagade mig runt betet innan jag kunde ta skydd bakom Roger.

Lördagen den 17/7-04
Kul, vi har fått besök som ska ligga över! Undrar om man kan smita in hos dom och sova?

Måndagen den 5/7-04
Har det blivit vinter igen? Det är stora högar med "snö" på gräsmattan. Matte fick skotta fram en blomma, och Roger kastade snöboll på mig.

Söndagen den 20/6-04
Nu vet jag att det är ganska svårt att ta en mås. Häromdan hjälpte jag Roger att stänga hagar åt kvigorna i Börön. Det satt några måsar i vattnet och gungade. Dom skrattade och retades med mig, så jag tog sats, sprang ut på stenbryggan och kastade mig i vattnet. Plums, va djupt och kallt det var, jag fick snabbt simma in igen och dom retsamma måsarna fick ännu mer att skratta åt. Vänta bara.....

Torsdagen den 3/6-04
Nu har jag äntligen träffat Maya från Umeå. Det var kul, men jag tror inte hon uppskattade min humor. Visserligen retades jag lite med henne, men hon behövde väl inte bli så sur för det. OK, jag ska försöka skärpa mig nästa gång vi ses.

Måndagen den 31/5-04
Nu är det fint väder igen, och jag passade på att svalka av mig, när vi gick ner till Locknesjön.

Lördagen den 29/5-04
Jag har åkt traktor med Roger. Gissa om dom som körde om oss såg förvånade ut när jag satt där på sätet bredvid Roger.

Lördagen den 15/5-04
Det är rysligt svårt att inte ryckas med när en joggare passerar vårt hus. Jag försöker behärska mig, men det slutar (nästan) alltid med att jag joggar efter. Finns nåt bot mot detta?

Söndagen den 9/5-04
Nu är det länge sen jag skrev nåt. Det har väl inte hänt så mycket, Matte har räfsat löv och jag har plockat kvistar, men i onsdags for vi till Bergsjö. Sen åkte vi bil hit o dit, en rätt tråkig dag. Torsdan blev mycket bättre, då gick vi på långpromenad - runt ett helt berg. På fredag e.m for vi till Jens (alldeles för kort besök) innan det bar av hemåt.

Måndagen den 19/4-04
I morse vaknade jag av mystiska ljud. Jag hörde främmande röster och någon slog och bankade på huset. Jag började genast skälla för att väcka Husse o Matte. Då sa dom att jag skulle vara tyst o lägga mig igen, dom mystiska typerna (som kallas snickare) fick tydligen riva ner väggen på vårt hus. Det är inte lätt att vara vakthund.

Lördagen den 17/4-04
Det här har varit 2 roliga veckor. Förra veckan kom Jan hit, o vi åkte till Mårdis. En av dagarna var vi i Höglekardalen (mera träning som draghund). Det blev 15 km, med paus för fika (jag fick en tunnbrödrulle o besteg K2, se bild under "Bilder"). Colin var också i Mårdis, vi träffades en kort stund, o lyckades genast trassla in våra koppel.
Jens har också varit här, snart 2 veckor, och Caroline hälsade på under påsklovet. Kul har det varit, o flera sängar att välja på.

Lördagen den 3/4-04
Jag har varit i Mårdis 2 dar. Där var det mycket snö. Matte o Husse åkte skidor och jag fick träna att vara draghund. Ibland gick det riktigt bra, men rätt vad det var så fick jag upp ett harspår och då kunde det bli rätt "trassligt" ett tag. Men det är bara att öva och glömma sin stora näsa, säger Matte. Hmmmmmm.....

Tisdagen den 23/3-04
Så var det dags för den årliga vaccineringen! Trodde dom att jag glömt det? Jag kände igen mig direkt, och blev lite skakis i väntrummet.

Måndagen den 15/3-04
Nu tinar det upp en massa läckra saker, t.ex döda skator och "högar" efter vägkanten. Förstår inte varför Matte får så bråttom, så fort jag hittar nåt intressant.

Söndagen den 7/3-04
Tack Jens för "grattiset". Jag tycker min födelsedag var ganska lik alla andra dar. Jag fick ingen present, men kroppkakor till middag, det är ju inte dumt. Caroline o Mats var här. Alla säger: Nu är du vuxen Brallan, nu får du försöka uppföra dig som en sån. OK, jag hade bara ett litet återfall för några dar sen, när jag käkade upp en bit av Mattes tröja. Det kunde inte ha gjort så värst mycket , för idag såg jag att Matte klippte sönder resten av tröjan.

Torsdagen den 4/3-04
Slut med hästskötandet. Idag blev det långpromenad med Matte. Vi gick en alldeles ny väg i skogen, med nya spännande lukter. När vi kom hem hade jag fått kort från Jan, ett grattiskort, det verkar som om jag fyller år snart.

Måndagen den 1/3-04
Den här veckan är jag hästskötare tillsammans med Roger. Det går riktigt bra, han sköter hästarna och jag tittar på. Ibland snackar jag lite med katterna som bor i stallet.

Onsdagen den 25/2-04
Jag har varit i Mårdis. Det var alldeles mörkt och tyst i Colins hus, undrar när han kommer nästa gång. Däremot fanns det många harar i skogen och på fjället.

Lördagen den 21/2-04
Nu är det dags för lite mera "action" i gästboken tycker jag.

Tisdagen den 17/2-04
Fick följa med Husse och Roger till stan idag. Tur, för här händer inget nu för tiden. Då fick jag ett läckert tuggben, som ser ut som en jätterulltårta. Nu kan jag jobba med det, när Matte sitter framför datorn och "bokslutar".

Fredagen den 30/1-04
Här har det snöat några dagar, det är bra tycker jag. Igår hade Fotokursen (som Matte gått) träff hos oss. Mycket trevliga människor. Jag lyckades uppföra mig bra, om jag får säga det själv.
Colin, hur har du det? Har du nån snö på gården?
Skriv och berätta!

Måndagen den 26/1-04
Har varit i Hudik på kalas. Där blev jag beskylld för att ha tagit för mig av laxen, jag kollade bara in den, där den låg på fatet och såg ouppäten ut. Strunt i det, jag fick faktiskt med mig en bit hem, det var visst bara jag och Hobbe som ville äta av den sen. Där fanns också en katt, som heter Curry (hon gillar inte lax hörde jag, och hon gillade nog inte mig heller). Hon lät så konstigt när jag ville bekanta mig. Hobbe däremot blev jätteglad och vi hade en trevlig dag. Vi stannade över natten i Bergsjö hos Mattes mamma och sen åkte vi hem.

Lördagen den 24/1-04
Välkommen tillbaka till min hemsida. Nu ska väl allt fungera hoppas jag, annars får jag väl skälla (ha,ha) på Jens. Julen har varit god och jag fick många julklappar, men dom har jag ätit upp nu. Matte säger att jag måste banta, tack detsamma, säger jag.