Dagboken

Välkommen till min dagbok.
Här kommer, då och då, att berättas om små händelser som rör mig. Från och med juni 2014 är det Tina, Alice dotter, som sköter Dagboken.År 2001År 2002År 2003År 2004År 2005År 2006År 2007År 2008År 2009År 2010
År 2011År 2012År 2013År 2014År 2015År 2016Tisdagen den 2/12-03
Oj, vad det är roligt med snö och vinter. Man kan leka plogbil, dyka med huvudet före rakt ner i en driva, gräva efter sork m.m. I går körde jag hastighetsrekord över åkern när jag jagade kråkor. Idag var det skare, inte lika kul, men man kan fortfarande gräva stora hål. Tyvärr inte så populärt hos Matte, hon gillar inte färgen på min päls efter en sån djupdykning.

Tisdagen den 18/11-03
Nu kan man hoppas på bättre tider, med skogspromenader och annat kul, för nu har roboten "Robban"" börjat jobba med kossorna. Det verkar gå ganska bra, dom kommer ut alldeles hela utan att bli uppätna, fast han "smaskar" o har sig.

Onsdagen den 12/11-03
Idag har jag varit på lagårdskontoret med Matte. Hon sa att hon skulle lägga in kossorna i datorn, men jag såg inga därinne. Kanske jag missade det, när jag somnade under skrivbordet.

Måndagen den 10/11-03
Nu tror jag det snart börjar bli klart med roboten, idag var det massor av bilar på gården och gubbar med jobbarkläder i lagårn. Jag var in och hälsade och kollade att dom verkligen jobbade.

Fredagen den 31/10-03
Idag har jag träfat en ny kompis, en 3 mån valp. Han heter Sting och är en collie.

Torsdagen den 30/10-03
Våra kor är "koo-la", dom slutade inte ens att äta när snickarna rev väggen vid foderbordet!

Lördagen den 25/10-03
Matte o Husse har varit borta några dagar, och Roger har bott här med mig. Jag tror att Matte hade saknat mig jättemycket,så när dom kom hem gjorde jag till mig lite extra, men egentligen var det rätt skönt med "föräldrafritt".

Söndagen den 19/10-03
Jag har varit på Welsh-träff med Matte o Caroline. Oj vad många Welshar på samma plats, jag blev alldeles yr. Kul var det i alla fall, hoppas vi ses fler gånger.

Fredagen den 17/10-03
Följde med Husse o Roger till Börön idag. Dom skulle hämta bräder, som våra busiga kvigor "förstört". Dom (kvigorna) hade brutit sönder dörren till en lada och stökat runt (och markerat revir) därinne.

Torsdagen den 16/10-03
Nu har ROBOTEN anlänt! Det var en besvikelse, bara en stor låda, Undra vad kossorna ska med den till?

Tisdagen den 14/10-03
Igår var det 2 valpar här och hälsade på mig. Dom var bara 4 1/2 mån men ändå lika stora som mig! Dom var förstås väldigt busiga och inte speciellt förståndiga - dom sprang ner på vägen och det får man ju inte göra. Därför sprang jag efter för att mota hem dom igen, och då fick jag gräl - orättvist va!

Onsdagen den 8/10-03
Äntligen har det hänt nåt kul. Jag o Matte var till Mårdis igår och där fick jag träffa Colin. Vad han blev glad är han fick syn på mig! Vi sprang runt, både ute och inne, och tröttade ut våra mattar. (Kommer snart bilder på vårt "springande".) Hoppas vi ses snart igen!

Lördagen den 27/9-03
Matte målar o målar, men vi har ändå hunnit med lite skogspromenader. Hittade ett spännande sorkhål och jag hann gräva ganska långt innan det var dags att gå hem. Idag var vi ner till sjön och tittade på grannens bastubygge. Jag fick inte bada (typiskt).

Fredagen den 12/9-03
Nu har dom mycket att göra hemma hos mig, det spikas ,målas m.m o ingen har tid med promenader. Kalvarna ska få ett nytt rum och kossorna ska få en robot (vad nu det är för nåt). Jag är med o tittar på, snart dyker kanske den där roboten upp.
Vad kul att Colin (nu stavade jag rätt) har skrivit till mig. Synd att "mitt folk" har så mycket att göra, skulle vara kul att ses igen.

Lördagen den 6/9-03
Jan har varit här nåra dar. Vi gick på långa skogspromenader. En gång såg vi 4 älgar på stigen - dom var inte ett dugg rädda för mig - borde dom inte gömma sig bättre under älgjakten. Sen gick vi på "skogskojeutforskning", jag var in och nosade i alla stugorna och Jan skrev i gästböckerna.

Fredagen den 29/8-03
Jag o Hobbe har varit i stugan med våra mattar. Vi har haft jättekul, långa turer på fjället varje dag. Jag fick hålla reda på Hobbe några gånger, när han stack iväg lite väl långt bort. Fast jag får väl erkänna att jag också gjorde nåra missar. Kul var det också när matte satte sig på rumpan i en bäck!

Måndagen den 11/8-03
Idag har Roger o jag stängt en ny hage till kossorna. Det blev rätt mycket "spring" för mig (var bl.a ute i grannens kornåker och det är FÖRBJUDET fick jag höra) och eftersom det är varmt ute kände jag för ett dopp. Synd att det inte fanns en sjö i närheten, men tur att det fanns en ganska stor vattenpöl. Tur var det också att Matte åkt in till stan!

Söndagen den 10/8-03
Nu är jag en hund som åkt häst, ganska kul, men samtidigt lite genant (tänk om nån annan hund såg mig).

Lördagen den 9/8-03
Idag har jag badat två gånger i Locknesjön! Först gick jag o Jens på långpromenad o avslutade med ett dopp. Sen ikväll har jag o Roger varit i Börön och öppnat en ny hage till kvigorna. Hagarna går ner mot vattnet och då kan man inte låta bli att hoppa i!

Måndagen den 4/8-03
Jag har träffat en alldeles nyfödd kalv. Det var både spännande, roligt och en aning kusligt (när den kom emot mig). Den skulle heta Dagobert, konstigt namn.

Onsdagen den 30/7-03
Idag har vi tagit ut 12 kalvar på grönbete, det var rätt upphetsande, jag kunde inte låta bli att skälla.

Tisdagen den 22/7-03
Jag har varit i stugan med Caroline och Matte.
Det har varit jättekul, vi har gått på några korta turer (kommer snart bilder) och sen har jag lekt med min nya granne, Collin (hoppas stavningen är rätt). Jag gillar honom och jag tror han gillar mig också - där får Hobbe se upp!

Lördagen den 19/7-03
3000 besökare sedan min sida startade för snart 2 år sedan, inte dåligt eller hur. Men det vore kul om fler skrev i gästboken. Funderar på lite nya saker på sidan, tar gärna emot tips om ni kommer på nåt, vi får se framåt hösten vad det blir.

Måndagen den 14/7-03
Aj, aj! Jag har blivit anfallen av en fotboll. Det hände när Roger och jag lekte med den. Plötsligt tog den ett jätteskutt och landade på min nos. Det var inte kul, men idag har jag förlåtit den, och den har lovat att hålla sig på marken.

Fredagen den 11/7-03
Pest! Caroline har åkt hem, vad gör jag nu?!

Tisdagen den 8/7-03
Glömde tala om att jag träffade en annan Welsh när vi var på Wången. Hon heter Wilma och verkar trevlig. Hoppas vi ses nån annan gång.

Måndagen den 7/7-03
Det har hänt rätt mycket dom senaste dagarna. I fredags sa Matte att vi skulle åka till Moose Garden, det lät ju roligt, tänkte mig nåt med mos (kanske korv med mos), men vilken besvikelse. Matte o Caroline försvann en timme (luktade som älgar när dom kom tillbaka) o jag fick sitta kvar i bilen. Men i lördags blev det desto roligare, då kom Hobbe på besök. Vi sprang runt o busade som vanligt. På söndan låg vi och slöade och kollade in andra hundar, medan "folket" tittade på Islandshästar som sprang runt. Vi fick smaka köttbullar o varmkorv.

Onsdagen den 2/7-03
Caroline tycker visst att jag behöver "hjärn-jumpa". Hon har kört träning av olika konster med mig. Bäst att hålla god min så hon inte blir stött (fast det är rätt kul också)

Tisdagen den 1/7-03
Idag kommer Caroline, då ska vi ha skoj!

Fredagen den 27/6-03
Nu är det full rulle på gården. Mitt folk kör in ensilage till silo-tornet, så kossorna får mat till vintern. Jag håller mig på gården, traktorer är farliga att vara nära. Men dom är spännande att titta på. Ibland skäller jag ut nån joggare eller cyklist som passerar på vägen.

Tisdagen den 17/6-03
Vi (jag, Matte, Mats o Caroline) har varit till Ö-vik och hälsat på. Jag fick beröm för att jag skötte mig så bra. Där fanns också en rolig skog, med spännande dofter och andra hundar.

Lördagen den 7/6-03
Jörgen har varit busig igen! När vi var ensamma hoppade han upp på köksbänken (fast jag sa att det var förbjudet) och puttade ner en låda med hundgodis. Det var inte så mycket kvar i lådan så det var lika bra att äta upp godiset. Sen försökte vi gömma lådan, men då gick den sönder i småbitar.

Tisdagen den 3/6-03
Nu har Roger och jag haft bråda dager. Vi har stängt hagar åt kossorna, jag har mest busat och kollat sorkbon. En gång hittade jag jätteroliga grästorvor att ruska och kasta iväg, men då blev Roger sur på mig - jag var visst ute på den nysådda åkern.

Torsdagen den 22/5-03
Det är inte bara hundar som gräver ner saker, jag har sett att Matte gräver ner potatis. Hoppas hon hittar dom sen!

Måndagen den 21/4-03
Jag har känt på vattnet i Locknesjön. Inte riktigt badbart än.

Söndagen den 20/4-03
Igår, på påskafton, fick jag ett jätteroligt "påskägg" av Caroline. Det var en kub fylld med godis. Om man busade runt med den trillade godiset ut och när godiset var slut kunde man äta upp hela kuben.
Idag har vi varit på skogspromenad. Hittade en rolig bäck och skulle just ta ett dopp när Matte tog fast mig och förstörde allt.

Lördagen den 12/4-03
Jan har varit här och hälsat på. Då var vi till stugan. På onsdan var vi ute 3 timmar på fjället. Mitt folk åkte skidor rakt fram i ett spår, så det var hur lätt som helst att hålla reda på dom. Under tiden sprang jag runt varenda fjällbjörk och kollade, på kvällen var jag rätt trött.
Nästa dag var en repris, men då hade dom i alla fall tagit med varmkorv!

Fredagen den 21/3-03
Hej!
Jag har varit i stugan några dar. Igår tog vi en tur på fjället, jag såg flera ripor (synd att dom såg mig också). Jag hade jättekul, men husse och matte hade problem med skidåkningen.
Titta in på SSRK´s hemsida
www.ssrk-jh.com, under Länkar
där finns en bild på mig på Sällsjöfjällets topp.

Lördagen den 15/3-03
I morse när Jörgen kom in luktade han rätt intressant, men mitt "folk" sa USCH och FY, och han åkte snabbt ner i tvätthon i tvättstugan. Han hade visst plurrat i gödselbrunnen! Oj, vad han fick bada länge. Jag försökte också hjälpa till, men det var inte så välkommet.

Tisdagen den 11/3-03
Nu har Erik kommit tillbaka för ny Prao-vecka.
Idag har han tränat att gå ut med mig, jag försökte vara lydig. Nu är det "torka-av-tassarna-när-jag-kommer-in"-väder!

Torsdagen den 6/3-03
Två roliga veckor: Först var Erik från Matfors här och gjorde sin första Prao-vecka, sen kom hans familj och vi gjorde en utflykt till "Mårdis". Den här veckan har Caroline varit här (sportlovsledig) och IDAG FYLLER JAG 2 ÅR.

Söndagen den 23/2-03
Utflykt till Bensjö! Jag fick följa med Roger och hans kompisar, plus två andra hundar (Fia och Stella) på skidutflykt. Vi hade jättekul. Stella och jag busade, Fia tyckte nog att vi var jobbiga. Hoppas jag får träffa dom fler gånger.

Onsdagen den 19/2-03
Jag och Roger har varit ensamma i två dar. Då passade jag på att sova i hans säng. Tyvärr var det rätt trångt, för han "bredde" ut sig så jag fick knappt plats.

Söndagen den 9/2-03
Nu är äntligen mina kattkompisar friska. Dom har haft "Vinterkräksjukan-för-katter" (tror jag).

Lördagen den 8/2-03
Grattade Mats (en dag för sent visserligen) på födelsedan. Han bjöd på smörgåstårta, det såg jag, men jag fick inte smaka. Det ska jag komma ihåg när jag fyller år!

Onsdagen den 29/1-03
Det händer inte så mycket nu på dagarna. Matte sitter bara vid datorn och jobbar. Ibland försöker jag och Jörgen lätta upp med lite bus. Alldeles nyss lyckades han öppna ett köksskåp, och vi hann dra ut en massa plastburkar innan vi blev upptäckta.

Onsdagen den 22/1-03
Vi har varit i stugan (Mårdsundsbodarna) i 3 dar. Oj, vad mycket snö det var där! Jag försvann helt o hållet när jag hoppade ut från skoterspåret. Det var när jag såg en hare, och försökte springa lika fort som den.

Torsdagen den 16/1-03
I förrgår blev det alldeles mörkt överallt, just när mitt "folk" skulle ut i lagårn. Det var strömavbrott sa dom. Litet kusligt tyckte jag att det var, men det blev ljust rätt fort och jag slapp vara ensam i mörkret.

Tisdagen den 7/1-03
Idag har Jens åkt hem till Sundsvall. Trist!