Dagboken

Välkommen till min dagbok.
Här kommer, då och då, att berättas om små händelser som rör mig. Från och med juni 2014 är det Tina, Alice dotter, som sköter Dagboken.År 2001År 2002År 2003År 2004År 2005År 2006År 2007År 2008År 2009År 2010
År 2011År 2012År 2013År 2014År 2015År 2016Fredagen den 27/12-02
Idag har jag fått en sele. Den ska jag visst ha på mig när vi är i fjällen. Nu ska vi träna, säger Matte, men jag tror det blir svårast för henne, att klara skidåkningen när jag sticker iväg.

Onsdagen den 25/12-02
Det är kul med Jul. Jag fick många paket, godis, tuggben, tuggsko, men allra bästa julklappen var en leksak från Caroline. Det var ett pipande leksaksben, som fortfarande är helt! Jag har lekt med det hela dan, man kan kasta upp det i luften eller rulla iväg det, bita i det så det tjuter o en massa andra saker.

Måndagen den 23/12-02
Hej!
Här är ett väldigt stökande, man känner sig lite i vägen, men jag försöker hjälpa till så gott det går. T.ex hittade Jörgen en boll,som jag tänkte ta rätt på. Det är konstigt va mycket "ludd" det kan finnas i en så liten pryl.
Nu vill jag bara säga GOD JUL till alla! Vi ses efter helgen, då kommer nya bilder.

Torsdagen den 19/12-02
Den förargliga snögubben har blåst omkull!
Vi har varit in till sta´n o handlat julklappar idag, fast jag fick ju sitta i bilen mest hela tiden. Det fanns en hel del kul att kolla på, bilar, hundar, barn m.m. Ikväll har vi varit hos Roger o sett på film.

Onsdagen den 18/12-02
Inatt har jag sovit ovanligt gott, Tarzan har nämligen varit ute hela natten för första gången, så det har varit väldigt tyst och lugnt här inne.

Torsdagen den 12/12-02
Nu har Jens i Sundsvall (datagurun ni vet) varit och trixat med webbservern som min webbsajt ligger på några dagar.

Hoppas ni inte upplevt alltför många "driftstopp" i samband det.

Snart är det Jul igen !!!

Torsdagen den 5/12-02
Vår granne har en lysande snögubbe. Den tycker jag INTE om!

Tisdagen den 3/12-02
Det har inte hänt så mycket sen sist, korta promenader varje dag för Matte har så mycket att göra (baka o sånt). Ikväll har vi varit hos Roger och grattat honom på 24-årsdagen, han bjöd på smörgåstårta.

Tisdagen den 26/11-02
Idag har jag o Matte varit ute i skogen och lekt, på vägen hem lekte jag "plogbil" och gjorde känguruskutt. Igår kväll hade jag otur, hann inte städa upp pappersbitarna i köket innan Husse o Matte kom in från lagårn. Det var resterna efter ett block som Jörgen (vem annars) puttade ner från bänken. Miniräknaren bar jag till sängen på kontoret, där var det bara fodralet som gick sönder.

Lördagen den 23/11-02
Mina kattkompisar Tarzan o Jörgen är väldigt pigga på nätterna då jag vill sova. Jörgen brukar hoppa upp på köksbänken och putta ner saker, sen säger han att jag ska leka med dom. Ibland råkar dom gå sönder, då får jag gräl fast det är Jörgens fel, det tycker jag är orättvist.

Fredagen den 22/11-02
Igår var det mycket bilåkande. Först åkte vi nästan ända fram till Bergsjö, till BOLE, där gick Matte o jag på en promenad medan Roger o Husse köpte ett fodertråg till kalvarna. Sen bar det iväg igen till Bergsjö, där fick jag pannkaka, sov en stund och sen var det dags för bilen igen. Den här gången till Jens i Sundsvall. Där blev jag så sprallig att jag höll på att riva ner en dator. Sen åkte vi hem.

Tisdagen den 12/11-02
Nu har det varit kallt 2 dagar (-17), rätt kallt om tassarna när man varit ute en stund. Men det gör inget, för det är så kul med snö.

Söndagen den 10/11-02
Idag har vi varit ute i skogen i 2 timmar. Matte, Husse o Roger tittade på träden (?), och jag forsade runt i snön. Där fanns några intressanta bäckar o diken, som jag INTE fick hoppa ner i.

Onsdagen den 6/11-02
Vi har varit i stugan några dar. Första natten var det svårt att sova (jag hörde spöken överallt, men ingen trodde mig). Jag har inte riktigt vant mig vid huset, det är bättre hemma. Andra kvällen kom Mats o Roger på besök, det var kul.

Söndagen den 3/11-02
Långpromenad med Matte, hon behöver lite motion. Sen tyckte hon att vi skulle träna "inkallning", så det var bara att springa iväg och komma tillbaka några gånger - Matte blev glad och jag fick godis (lätt som en plätt).

Fredagen den 1/11-02
Nu har Caroline åkt hem igen (suck), men vi har haft jätteroligt. Vi har varit i skogen och lekt. Vi har tränat lite agility med hemgjorda hinder, hopp över stockar i skogen och tunnel genom köksstolar.

Onsdagen den 30/10-02
Caroline har skollov och ska vara hos oss 3 dar, det tycker jag är toppen. Jag tänker ligga i hennes säng varje natt, hoppas inte katterna kommer, då blir det trångt.

Söndagen den 27/10-02
Nu har all snö försvunnit, trist, men det kommer kanske mera. Idag har jag och Matte varit nere vid sjön. Jag badade tassarna, hade gärna simmat en sväng, men jag fick inte för Matte.

Torsdagen den 24/10-02
Nu har det kommit mera snö! Det är kul att "borra"
ner nosen och känna alla spännande lukter under snön.

Måndagen den 21/10-02
Idag har jag och katterna sovit mest hela dan. Vi var nämligen uppe och busade sent igår kväll. Jag jagade dom upp och nerför trappen, och sen var jag domare när dom brottades.

Torsdagen den 17/10-02
Jippiiii! Det är alldeles vitt ute - jag älskar snö!

Tisdagen den 15/10-02
Avslutning på Agilitykursen. Vi fick köra en hel bana på tid. Jag fick 5 fel (på långhopp) och 2 vägran (hade inte lust med slalom), jag blir nog ingen stjärna på det här. Men Caroline verkade nöjd ändå, vi blev i alla fall inte sist. Sen fick vi Diplom.

Söndagen den 13/10-02
Ikväll höll vi till i Brunflo på kursen. Där fanns ett nytt hinder, en smal bräda man skulle balansera på. Där var det nära jag skulle trilla ner. Vilken tur att Caroline tog emot mig.

Fredagen den 11/10-02
Kurskväll igen: Vi tränade kombinationer (3-4 hinder på rad). Gick ganska bra, utom den där dumma tunneln. Caroline var i alla fall rätt nöjd.

Tisdagen den 8/10-02
Kurskväll: Gick både bra och dåligt!
Vippbrädan och hopp klarade jag utan problem,
men när jag skulle krypa genom tunneln blev jag
rädd för nåt mörkt på botten längst in. Det visade
sig va en vattenpöl, men det visste inte jag.
Träffade en kul kompis (en Welsh) - vi busade
innan kursen började.

Söndagen den 6/10-02
Idag har Caroline varit här. Vi tränade litet
"slalom" och "krypa". Det gick jättebra om jag får
säga det själv. Hoppas det går lika bra på tisdag.

Tisdagen den 1/10-02
Kurs igen. Ikväll fick vi prova hoppa genom däck,
gå på vippbräda, hoppa flera hinder på rad, tunnlar i olika böjar m.m. Det verkar bli kul det här!

Måndagen den 30/9-02
Tur och retur till Bergsjö. Där blev jag bjuden på kåldolmar. Toppen!

Tisdagen den 24/9-02
Jag har börjat Agilitykurs med Caroline!
Ikväll fick vi prova på hälften av hindren,
2 tunnlar, slalom, hopp, A-hinder, och jag vågade faktiskt testa alla. Svårast var att inte kolla på dom andra hundarna.

Fredagen den 20/9-02
Vi har varit i stugan i Mårdsundsbodarna 3 dar. Husse och Roger har fixat en större parkering, Matte och jag har utforskat omgivningarna. Där finns en hel del andra hundar att skälla på. Då får jag gräl, men jag märkte att dom andra hundarna också skällde (utan att få gräl). En av grannjyckarna är en beagle, som heter Blenda. Hon verkar jyst. Idag gick vi en tur runt Sällsjöfjället (8 km) innan vi for hem igen.

Söndagen den 15/9-02
Idag, när Matte satt och sydde sofföverdrag till Roger, passade vi (jag och katterna) på att busa. Tarzan knuffade ner en burk med kaffebönor (från en kaffebuske), sen dribblade han och Jörgen med dom nerför trappen till mig. Där tog jag hand om dom och försökte bita sönder dom. Tyvärr var dom så hårda att det hördes, och vi blev upptäckta...

Torsdagen den 5/9-02
Hej alla som besöker min hemsida!
Det har tyvärr varit "avbrott" på sidan en tid, men nu tror jag det kommer att funka igen. Under tiden har jag haft en rolig sommar, med massor att göra. Mina kattkompisar Tarzan och Jörgen växer och är fortfarande lika busiga. Ibland ligger Jörgen och sover hos mig, det är rätt mysigt.

Fredagen den 9/8-02
Jag kan DYKA!

Torsdagen den 8/8-02
Jag kan SIMMA!

Tisdagen den 6/8-02
Jag trodde rätt: Caroline har satt upp pinnar som jag ska gå slalom igenom. Jag tycker det är kul en stund, sen brukar jag gäspa och då förstår hon vinken.

Söndagen den 4/8-02
Idag har jag varit på utflykt till Alsen. Där var det "Husdjursdag" med kor, får, hästar m.m. Där var också två hundar som gjorde konster tillsammans med minihästar. Det var ganska många som tyckte att jag var fin!! Matte gjorde reklam för Hammalgården för en som var intresserad av att köpa en Welsh. Sen fick jag smaka en bit Älgburgare. Nu vet jag vad som väntar: På vägen hem sa Caroline nåt om "Alice" och "träna slalom".

Fredagen den 2/8-02
Roligt igen, Caroline ska bo här några dagar. Nu vet jag var jag ska sova ...

Söndagen den 28/7-02
Tråkigt, Jens har åkt hem till Sundsvall - semestern är slut. Var ska jag nu sova?

Tisdagen den 23/7-02
Idag har Roger och jag varit i Börön, lagat stängsel och flyttat kvigor. Sen badade jag ganska länge innan vi åkte hem.

Måndagen den 22/7-02
Oj, vad Tarzan och Jörgen (mina kattungar) är busiga! Jag måste hålla ordning på dom hela tiden.
Ibland åker en blomkruka i golvet - inte så populärt.

Lördagen den 20/7-02
Tur och retur till Hassela, mellan "mjölkningarna".
Rätt så stressigt för min familj, men jag tog det lugnt, man sover rätt bra i bilen.

Söndagen den 14/7-02
Hundutställning i Svenstavik, det var kul! Där fanns både nakna och jättepåklädda hundar. Där fanns också Gudrun, min "gammelmatte"! Äntligen fick jag träffa henne.

Torsdagen den 11/7-02
Hej! Länge sen jag skrev, har haft så mycket att göra. Det har varit hagstängning, bada, flytta kalvar, ta ut kvigor, bada, hämta sinkor, bada m.m
Häromdan fick vi Alnöfrämmande, fam Ringh (hej Jenna, hoppas du vill leka nästa gång vi ses - ska försöka vara litet lugnare).

Fredagen den 28/6-02
Roger har slagit under tråden i kvighagen på Ringve. Då fick jag följa med. Rätt så spännande var det när Roger var nära att klippa ett getingbo - både han och jag sprang allt vad vi orkade!
Sen hade jag kul med Elvis ett tag.

Måndagen den 24/6-02
Ikväll kom Roger och Mats hem med några lurviga, spännande varelser i en låda - kattungar var det visst - hoppas jag får bekanta mig med dom snart.

Onsdagen den 12/6-02
Utflykt till Hassela. Jag hade jättekul på tomten, sprang runt huset, kollade båthuset m.m.
På vägen hem träffar jag en katt, som heter Curry (hon verkade inte gilla mig), och sen Hobbe (han blev däremot glad).

Tisdagen den 4/6-02
Avslutning på lydnadskursen. Promenad på stan, besök i Badhusparken med inkallning. Matte var jättenervös att jag skulle sticka iväg till lekplatsen, men jag koncentrerade mig och sprang till Caroline direkt. Synd att kursen är slut, det har varit kul med alla hundkompisarna. En stor blöt puss till Erika och Maritha, som är såna duktiga ledare.

Söndagen den 2/6-02
Idag har vi firat Carolines 11-årsdag (fast riktiga födelsedagen är imorgon). Av mig fick hon ett fotografi (av mig) i en jättefin ram. Jag lyckades fånga upp en bit tårta, som hamnade på gräsmattan.

Torsdagen den 30/5-02
Det här har varit roliga dagar. Jag hjälper Roger att fixa ko-hagarna. Det finns hur mycket sorkhål som helst! Dom tar jag hand om.

Måndagen den 27/5-02
Lydnadskurs igen. Gick rätt så bra, om jag får säga det själv! Litet jobbigt var det med fotbollsspelarna på planen bredvid. Jag hade gärna velat låna bollen.

Söndagen den 26/5-02
Roger, Matte och jag for in till stan idag för att gå på hundutställning. Tyvärr var vi så sent ute att alla Welshar hade stuckit därifrån. Det var synd - jag hade hoppats få träffa Gudrun.

Tisdagen den 21/5-02
Ikväll var det jätteroligt på lydnadskursen! Caroline gick med mig och jag busade bara en gång, det var när vi skulle gå utan koppel. Då ville jag hellre leka med en annan hund. Sen var det apportering, jättekul, då fick jag till och med beröm.

Måndagen den 20/5-02
Min kompis Hobbe har varit på besök. Vi (mest jag) busade hela tiden. På sönda´n var vi till "Mårdis" (Mårdsundsbodarna)och visade vår stuga för Annalena och Håkan. Vi gick också upp en bit på fjället- oj va det fanns mycket att nosa på. Idag har Caroline varit här och lekt med mig.

Måndagen den 13/5-02
Ikväll var lydnadskursen på Torsta, lantbruksskolan i Ås. Vi skulle träffa kossor, och får med lamm. Jag tyckte det var ganska kusligt att gå på foderbordet hos kossorna, trots att jag ser våra kossor varje dag. Lammen däremot var jätteroliga.

Måndagen den 6/5-02
Händelserik dag! Först var vi till Slandrom och hälsade på hos Björids. Dom har också jordbruk, och jag fick hälsa på lammen och gå in i kvighagen. Där fanns också stora stutar, men då gömde jag mig bakom Matte. På kvällen var det Lydnadskurs. Caroline fick gå med mig, och jag skötte mig mycket bättre än förra gången.
Resultatet på höftledsröntgen blev A/B, så nu får jag hoppa precis så mycket som jag vill.

Onsdagen den 24/4-02
Vi har varit på djursjukhuset idag, för dom har röntgat höftlederna på mig. Hoppas resultatet blir bra.

Tisdagen den 23/4-02
Ikväll var det dags för kurs igen.Det gick inte så bra om man ska tro Matte. Hon tycker att jag var alldeles för okoncentrerad. Men vadå! Det var inte så lätt att sitta stilla när ledaren rullade en boll framför mig - jag hade ju fått en ny boll att "spralla" med samma dag, och när vi skulle ha inkallning i skogen ville jag bara visa dom där tröga jyckarna hur fort jag kan springa på 30 sekunder utan att nudda Matte.

Fredagen den 19/4-02
Idag när Roger gjorde rent hos kalvarna fick dom gå ut en och en. Husse höll kalven i ett långt rep och kalven hoppade och sprang runt. Det var väldigt frestande att springa med, men jag lyckades sitta kvar på översta trappsteget och bara titta. Då fick jag jättemycket beröm!!

Torsdagen den 18/4-02
Jag har haft mycket att göra den här veckan. Har hjälpt Matte att räfsa löv och plocka kvistar på gräsmattan.

Måndagen den 15/4-02
Vilken dag! Först var vi till Mårdsundsbodarna, där träffade jag en Cairnterrier. Sen var det kursdags på kvällen. Ledarna tycker att vi hundar är jätteduktiga (men hur är det med alla hussar o mattar?).

Måndagen den 8/4-02
Matte behöver lära sig hur man får en lydig hund, så vi har börjat en kurs i Vardagslydnad ikväll. Jag tyckte att Matte skötte sig ganska bra. Själv skällde jag bara några minuter från början, när jag såg alla dom andra hundarna. Men det var inte så kul för ingen verkade bry sig. Men nästa vecka, då....

Söndagen den 7/4-02
Det har (som en del anmärkt) blivit dåligt med skrivandet före och under påsken, men nu är alla friska och jag har haft jättekul med Jens och Jan.
Skogspromenader och utflykter med bil. Ikväll fick jag följa med Jens när han tvättade bilen. Hela bilen åkte in i duschen! Tur att jag hann hoppa ut.

Söndagen den 24/3-02
Oj, vad det är tråkigt! Hela familjen ligger sjuk i influensa och jag har ingenting att göra.

Torsdagen den 21/3-02
Så var det dags för en lång biltur igen, den här gången till Tångböle (väster om Duved). Där var det jättemycket snö att hoppa i. Sov hela vägen hem.

Söndagen den 17/3-02
Fick följa med Matte och Husse på en söndagstur med bil till Mårdsundsbodarna (vid Bydalsfjällen).

Torsdagen den 14/3-02
Ajaj! Idag har jag fått en spruta, vaccinering.
Det var inte så farligt och jag fick en godis efteråt.

Onsdagen den 6/3-02
Idag fyller jag ett år! Firade med en "leverpastej-bakelse" garnerad med godis och ljus av morot. Låter gott va?

Tisdagen den 5/3-02
Det är sportlov, och Arvid och Erik från Matfors är här på besök. Jag har jättekul och busar med dom. Idag har vi varit ute och grillat korv - jag fick smaka både korv och en bit muffins, som jag knyckte från Matte när hon tittade bort.

Torsdagen den 28/2-02
Äntligen har Matte deklarerat färdigt, så nu blir det långa skogspromenader igen!

Måndagen den 25/2-02
Ganska länge sen jag skrev, men det har inte funnits så mycket att berätta. Nu har jag och Matte varit i Hassela och hälsat på. Det fanns mycket att utforska och många nya dofter att kolla upp. Svårt bara att koppla av och sova på natten. Sen åkte vi ut på Alnön och hälsade på hos Berit (Mattes kompis) och på vägen hem åkte vi förbi Hammalgården, som jag kommer ifrån, men då sov jag som en stock.

Onsdagen den 6/2-02
Fyller 11 månader idag. Matte har lovat mig pannkaka till middag! Vi har varit på långpromenad i skogen på förmidda´n, och jag fick massor av beröm för att jag uppförde mig så bra när det kom en skoter och när vi träffade några andra som var ute och gick. Det var ganska ansträngande, så nu måste jag sova en stund.

Onsdagen den 30/1-02
Det snöar varje dag, och Matte och jag är ute så mycket det bara går. Ibland tycker jag att hon sysslar för mycket med datorn. Då sätter jag mig framför henne och låter jättebedrövad, och nästan jämt "går" hon på det och jag får gå ut igen!

Onsdagen den 23/1-02
Vad roligt det är med all snö som kommit de senaste dagarna! Jag har hittat på en kul lek: Först springer jag med jättefart, sen tar jag ett skutt ut i det vita och plogar långa gångar innan jag måste upp och hämta andan.

Fredagen den 18/1-02
Idag tar jag det lugnt och vilar mest, för igår var det desto jobbigare. Vi var till Hassela på 85-årskalas. Hobbe var också där, och vi busade en hel del. Resan dit och hem gick bra - jag mådde inte illa, som jag brukar när jag åker långt.

Onsdagen den 9/1-02
Idag, när jag var ensam inne, hittade jag ett roligt papper. Jag busade med det ända tills Roger kom in. Då blev det inte lika roligt längre, för papperet var ett kvitto som Husse fick när han sålde sin bil(!).

Söndagen den 6/1-02
Fyller 10 månader idag. Fick ett tuggben av Husse och en bit julkorv av Matte. Var ute på gården med grabbarna (Roger, Helge och Jens) när dom mekade med Helges skoter. Kollade på grannen, när han körde förbi med häst och släde, och sen skrämde jag bort några skator som skrattade åt mig.

Fredagen den 4/1-02
Hjälp! Min Matte tycker att jag är odräglig, när det kommer någon på besök. Hon gillar inte mina höjdhopp och säger att jag måste lära mig hur man beter sig. Kan någon komma med ett tips?

Tisdagen den 1/1-02
Fick en extra julklapp idag av Jan. När jag äntligen fick upp paketet låg där en stor svart råtta, som pep förskräckligt när jag bet i den.
Först låg jag och bevakade den en kvart, sen gjorde jag en attack och bet av den svansen och benen, samt högg den över nacken. Sen pep den inte mer...